VUKOV TRŠIĆ JE UZ NOLETA: Podrška za Novaka Đokovića! FOTO
Foto: T. Ilić

BRAVO

VUKOV TRŠIĆ JE UZ NOLETA: Podrška za Novaka Đokovića! FOTO

Tenis -

LOZNICA – Sve ono što se dešava Novaku Đokoviću u dalekom Melnburnu pomno prate i žitelji lozničkog kraja, a danas je najboljem teniseru svih vremena podrška stigla i iz Tršića, rodnog mesta Vuka Stefanovića Karadžića. Grupa meštana se držeći veliki tranparent sa natpisom – ''Novače Vukov Tršić je uz tebe'' obratila našem teniseru rečima : ''Dragi naš Novače ovim putem ti izražavamo podršku i pozdravljamo te puno''. Snimak su danas obavili na fejsbuku - Mesna zajednica Tršić - zvanična stranica , a sve se desilo spontano. Prema rečima Branka Marjanovića, predsednika MZ Tršić, žitelje najpoznatijeg srpskog sela kao i svakog poštenog čoveka boli ono što se dešava Đokoviću i na ideju nekoliko momaka iz lokalnog FK ‘’Vuk’’ rešili su da ga podrže na ovaj način.

Tršić
foto: T. Ilić

- Za pola sata smo se sakupili, uradili transparent i ispred dvorišta kuće našega Vuka Karadžića poručili Noletu da nije sam i da smo i mi svim srcem uz njega. Ovo što se dešava je nedopustivo, tako postupati sa takvim čovekom, takvim sportistom, šampionom koji je devet puta uzimao Australijan open je sramota. Verujemo i nadamo se da će sud odlučiti u Noletovu kprist, da će on uprkos svemu igrati na Australijan openu i po deseti put uzeti šampionski pehar. Nole je srpski brend, svetski broj jedan u tenisu i šaljemo mu veliku podršku iz našeg Tršića – kazao je Marjanović.

Podsetimo, Đoković se već četvrti dan nalazi u imigracionom hotelu u Melburnu, gde čeka rasplet neočekivane situcaije u koju su ga stavili organizatori prvog ovogodišnjeg grend slema i australijske vlasti. Rasplet se očekuje večeras kada će biti održano saslušanje po žalbi prvog tenisera sveta, a njegovi advokati pokušaće da ospore ukidanje vize i omoguće Đokoviću da nastupi na Australijan openu čiji je devetostruki osvajač.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track