PODRŠKA ZA NOVAKA I U PARIZU: Organizator protesta zbog kovid propusnica, uzviknuo na srpskom: "Sloboda za Đokovića" VIDEO
Foto: Printscreen

grad svetlosti

PODRŠKA ZA NOVAKA I U PARIZU: Organizator protesta zbog kovid propusnica, uzviknuo na srpskom: "Sloboda za Đokovića" VIDEO

Tenis -

Podrška za Novaka Đokovića i osuda torture australijskih vlasti nad njim stiže sa svih strana sveta, a jedan od gradova u kojima je prvi reket sveta dobio "lepu reč" jeste i Pariz.

Naime, na skupu tamošnjih građana zbog kovid propusnica, koji je održan u subotu 8. januara, organizator je u jednom trenutku na srpskom jeziku uzviknuo "Sloboda za Đokovića" i pozvao okupljenje da mu se pridruže.

Protest u Gradu svetlosti je inače odgovor nezadovoljnih građana Francuske na ideju tamošnjih vlasti da izvrše pritisak na nevakcinisane, pošto su već najavili pooštravanje mera. Naime, ljudi moraju da pokažu ili dokaz o vakcinaciji ili negativan test na korona virus da bi ušli u restorane, barove, kao i da bi koristili vozove, prisustvovali sportskim događajima... Ali, zbog širenja infekcije zaraze omikron sojem, francuski parlament raspravlja o zakonu koji će iz zdravstvene propusnice odbaciti opciju negativnog testa na virus.

S druge strane, ministarka sporta ove zemlje, Roksana Maračineanu, rekla je da za Rolan Garos neće biti prepreka za nevakcinisane igrače i da će u maju moći da uđu u Francusku i nastupe na drugom Grend slemu u sezoni, mada je i dodala "ko zna šta sve može da bude do kraja maja".

Novak Đoković, Australija, Suđenje
foto: EPA Alessandro Di Marco, Shutterstock

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se već pet dana nalazi u zatočeništvu u hotelu "Park" u Melburnu i oko ponoći, između nedelje i ponedeljka po srednjoevropskom vremenu, krenuće saslušanje vezano za njegovu deportaciju ili ostanak u Melburnu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track