ADVOKAT IZ PERTA KAŽE DA NAJBOLJI TENISER SVETA IMA JAK ARGUMENT PRED SAVEZNIM SUDOM: U ulozi svedoka verovatno neće biti Novaka!
Foto: Shutterstock, EPA/Alessandro Di Marco

DRAMA U AUSTRALIJI

ADVOKAT IZ PERTA KAŽE DA NAJBOLJI TENISER SVETA IMA JAK ARGUMENT PRED SAVEZNIM SUDOM: U ulozi svedoka verovatno neće biti Novaka!

Tenis -

Advokat specijalizovan za imigrantska pitanja objasnio i kako če izgledati tok suđenja

Danijel Estrin, advokat iz Perta specijalizovan za imigrantska pitanja, dao je izjavu za Bi-Bi-Si i naglasio kako prvi reket sveta ima jak argument pred saveznim sudom u Australiji. Pojasnio je i kako će izgledati tok suđenja.

- U ulozi svjedoka verojatno neće biti Đokovića. Ono što je bitno je da mu sud ne može odobriti privremenu vizu kako bi nastupao na Australijan openu. Možda će morati da pričeka. Podnesak Đokovićevih advokata ima podršku i imaju dobre šanse na sudu, tj. da će sud utvrditi "grešku u nadležnosti". To bi značilo da je napravljena pravna greška, da je odluka o poništenju vize ništavna i da će Đokoviću vratiti originalnu vizu - rekao je Estrin.

Novak Đoković
foto: Profimedia, EPA/JUANJO MARTIN

On je objasnio i šta će se dogoditi u slučaju negativnog ishoda.

- Ako se to dogodi, Vlada Australije bi opet mogla da traži da mu se ukine viza, na temelju novih informacija, npr. da je Novak bio u javnosti nakon pozitivnog testa. Tada bi, prema zakonu, Đoković imao pet radnih dana da odgovori - precizirao je Estrin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track