NOVAK NIJE LAGAO: Oboreni dokazi protiv Đokovića! Pogledajte kako je trud Amerikanca koji RADI PROTIV NOLETA u trenu PROPAO (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen

Džabe se trudio!

NOVAK NIJE LAGAO: Oboreni dokazi protiv Đokovića! Pogledajte kako je trud Amerikanca koji RADI PROTIV NOLETA u trenu PROPAO (FOTO)

Tenis -

Svim silama se trudi Ben Rotenberg da pomogne vlastima u Australiji da ponovo ukinu vizu Novaku Đokoviću.

I pre čitave situacije u Melburnu, Rotenberg je važio za osobu koja se ponaša kao da je opsednuta srpskim teniserom.

Američki novinar neprestano komentariše sve što Đoković uradi ili ne uradi, a drama kroz koju je Novak prošao u Melburnu poslužila je Rotenbergu da iznese seriju optužbi, kao da on zapravo kao advokat radi protiv Srbina na sudu koji je, podsetimo, odlučio da promeni odluku o ukidanju Đokovićeve vize.

Amerikanac je, između ostalog, na društvenoj mreži Tviter optužio Đokovića da je lagao dok je popunjavao formular za dolazak u Australiju, a u toj situaciji Novak bi mogao da ima ozbiljne probleme.

- Još nevolja sa dokumentima za Novaka Đokovića. Na njegovoj deklaraciji za putovanje u Australiju koju je objavio Federalni sud, Đoković je naveo da nije putovao 14 dana pre dolaska u Melburn. U stvari, Đoković je putovao iz Beograda u Španiju u tom periodu - poručio je Rotenberg uz "dokaze" koji podupiru njegovu priču.

Istina je da je Novak putovao u Španiju, tačnije u Marbelju gde je dočekao Novu godinu i trenirao uoči puta u Australiju.

Đoković tokom treninga u Melburnu
Đoković tokom treninga u Melburnufoto: EPA

Međutim, Rotenbergu je stigao odgovor koji dokazuje da Đoković nije lagao u svojoj prijavi, tačnije da ipak jeste prijavio da je putovao u već pomenutom periodu pre dolaska u Melbrun.

- Zanimljivo otkriće. Napominje se da je bio u drugoj zemlji pre putovanja u Melburn. Nisam siguran šta sve to znači. Možda nije imao nameru da ide u Marbelju kada je (prvi) formular popunjen - poručio je korisnik koji je objavio i sliku formulara na kojem se vidi da je Đoković prijavio posetu drugoj zemlji.

Podsetimo, Đoković je 4. januara krenuo na put. Dan kasnije, preko Dubaija je stigao u Melburn, a tada je počela njegova drama.

Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu. Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku, a u ponedeljak, 10. januara, Sud je odlučio da Đokoviću dozvoli slobodno kretanje u Melburnu.

Kurir sport

Bonus video:

08:33

Vuk Brajović o trenutnim dešavanjima koje Novak proživljava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track