ZAŠTO ĆUTE ANA IVANOVIĆ I JELENA JANKOVIĆ? Nekada najbolje teniserke NISU SE OGLASILE povodom drame kroz koju prolazi Đoković!
Foto: Profimedia

bez komentara

ZAŠTO ĆUTE ANA IVANOVIĆ I JELENA JANKOVIĆ? Nekada najbolje teniserke NISU SE OGLASILE povodom drame kroz koju prolazi Đoković!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prolazi kroz pravi pakao u Melburnu i još je neizvesno da li će uopšte braniti titulu i pokušati da deseti put trijumfuje na Australijan openu, čime bi postao i apsolutni rekorder po broju trijumfa na grend-slem turnirima (21).

Novaku u ovoj teškoj borbi stiže podrška iz celog sveta, naravno najviše iz domovine Srbije i od Srba koji žive u Australiji. Još od samog početka, i kada Đokoviću po sletanju u Melburn nije bilo dozvoljeno da prođe granični prolaz, odmah se oglasio američki teniser Tenis Sandgren i eksplicitno stao na stranu svetskog reketa broj jedan.

Velika popularnost i uspon tenisa u Srbiji, pa i na ovdašnjim prostorimna dogodila se upravo sa pojavom nenadmašnog Novaka Đokovića, ali nekako u to vreme ponosili smo se i sa dve naše teniserke koje su takođe bile najbolje na svetu i pronosile slavu Srbije širom sveta. Radi se naravno o Ani Ivanović, koja je jednom trijumfovala na Rolan Garosu, kao i o Jeleni Janković.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Međutim, iako ih je na njihovom putu ka svetskom teniskom vrhu u ženskoj konkurenciji podržavao Đoković, kad god je mogao, mnoge je iznenadilo što se sada Jelena Janković i Ana Ivanović uopšte nisu nigde oglasile povodom prave drame s kojom se u Australiji suočava Đoković i koja daleko prevazilazi granice tenisa, pa i sporta uopšte. Zato se s pravom postavlja pitanje: zašto ćute Ana Ivanović i Jelene Janković?

Poput Đokovića, i one su zahvaljujući tenisu, postale popularne i poznate širom sveta, pa se zato i očekivalo da će i njih dve dati podršku svom sunarodniku u nadljudskoj borbi koju vodi na Pertom kontinentu. Međutim, ni Ana niti Jelena nisu se o tome uopšte oglašavale, a morale su, ako ni zbog čega drugog makar iz moralnih razloga i prijateljstva i druženja sa Novakom, s kojim su ne tako davno svi zajedno bili najblistaviji sportski ponos Srbije.

Kurir sport/ Lazar Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track