ZAR IM NIŠTA NIJE SVETO? OTKRIVENO: Đoković je dao NEVEROVATNO veliku donaciju Australiji! PREKO TOGA SADA GAZE!
Foto: EPA/Alessandro Di Marco, Shutterstock

Stid i sram

ZAR IM NIŠTA NIJE SVETO? OTKRIVENO: Đoković je dao NEVEROVATNO veliku donaciju Australiji! PREKO TOGA SADA GAZE!

Tenis -

Australijski portal "The Australian" posvetio je članak donacijama koje je Novak Đoković poslednjih godina poklanjao u humanitarne svrhe širom sveta.

Za mnoge donacije se znalo od ranije, za neke i tačna suma, a sada je otkriveno da je Đoković poklonio neverovatnih milion dolara za juniorski teniski program Australijan opena!

Dok se Novak Đoković sa svojim pravnim timom sprema za završni set u meču sa vladom Australije, na videlo isplivavaju sve njegove donacije.

Samo u borbi protiv pandemije kovid-19 virusa Đoković je dao milion evra bolnicama u Italiji. Isto toliko je dao bolnicama u Srbiji, kao i neodređen iznos Španiji.

Đoković je dao neodređen iznos za siromašnu decu u gradskoj misiji u Melburnu, gradu koji želi da ga protera.

Navedeno je i da je Đoković donirao 25.000 dolara posle požara u Australiji 2019. godine.

Đoković je donirao CT skener bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu, platio je iznajmljivanje privatnog aviona za prevoz devojčice sa retkom bolešću u SAD na lečenje.

Donirao je 500.000 dolara za poplave u Srbiji, 110.000 evra za borbu protiv poplava u Bosni i Hrvatskoj, a prikupio je i 1.5 miliona dolara za obdaništa oštećena u poplavama.

Đoković je donirao milione evra za školovanje siromašne dece osnovnoškolskog uzrasta, kao plaćanje treninga za 15 srpskih tenisera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track