AUSTRALIJSKA VLADA RADIKALNO PROMENILA OPTUŽNICU PROTIV NOVAKA: Priznali da je LEGALNO ušao u zemlju! Terete ga za druge stvari
Foto: EPA/LUKAS COCH, EPA/Dave Hunt

Haos u Melburnu

AUSTRALIJSKA VLADA RADIKALNO PROMENILA OPTUŽNICU PROTIV NOVAKA: Priznali da je LEGALNO ušao u zemlju! Terete ga za druge stvari

Tenis -

Vlada Australije radikalno je promenila optužnicu protiv Novaka Đokovića, a na osnovu koje mu je drugi put u nekoliko dana oduzela vizu za boravak u zemlji.

Ministar za Imigraciona pitanja Aleks Hok u optužnici je naveo da bi prisustvo Novaka Đokovića tokom dve nedelje na Australijan openu moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja među antivakserima i nepoštovanjem Kovid-19 protokola!

U radikalnom preoblikovanju slučaja protiv najboljeg tenisera na svetu ministart Aleks Hok je priznao da je Đoković ušao u Australiju uz važeće papire i da predstavlja mali rizik od zaraze virusom!

Ministar je opisao Đokovića kao "nevakcinisanu osobu visokog profila" koja je javno pokazala da se protivi dobijanju injekcije i demonstrirala "očigledno nepoštovanje" osnovnih pravila KOVID-a, kao što je izolacija posle pozitivnog testa.

"S obzirom na Đokovićev status visokog profila i poziciju uzora u sportskoj i široj zajednici, njegovo stalno prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje predostrožnosti posle prijema pozitivnog testa na Kovid-19 u Australiji", napisao je Hok u optužnici i dodao:

"Naročito, njegovo ponašanje može podstaći ili uticati na druge da oponašaju njegovo prethodno ponašanje i ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa na Kovid-19, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i druge".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja