NAJBOLJI TENISERI BI TREBALO DA PREDVODE BOJKOT! Kecmanović počistio Đokovićevu zamenu s terena pa poslao MOĆNU PORUKU!
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT, EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

ali...

NAJBOLJI TENISERI BI TREBALO DA PREDVODE BOJKOT! Kecmanović počistio Đokovićevu zamenu s terena pa poslao MOĆNU PORUKU!

Tenis -

U tri seta je Miomir Kecmanović pobedio "laki luzera" Salvatorea Karusa koji je u glavni žreb dospeo nakon odluke da Novak Đoković bude deportovan.

Manje od dva sta je bilo potrebno 77. teniseru sveta da obezbedi plasman u drugo kolo Australijan opena gde će mu protivnik biti bolji iz meča Mihail Kukuškina i Tomija Pola.

- Osećam se dobro, drago mi je što sam igrao kako treba i što sam dobio šansu za još jedan meč. Drago mi je da sam uspeo da se ne zadržavam mnogo na terenu, da sam brzo dobio meč. Značilo mi je da vidim naše ljude na tribinama, pogotovo posle svega što se izdešavalo - rekao je Kecmanović posle pobede.

Kecmanović je poručio da su srpski teniseri bez prestanka pružali podršku Novaku Đokoviću.

- Podeljena su mišljenja u svlačionici, zato mislim da se ni ne oglašava mnogo ljudi. Mi smo mogli možda više i ranije da se oglasimo, ali jesmo bili uz njega sve vreme, i preko poruka – pružili smo se da mu pružimo koliko podrške mi možemo odavde. Hteo sam da vidim kako je, dopisivali smo se, naravno da ću mu i sada poslati poruku – znam da mu nije lako, treba mu odmora od svega - rekao je Kecmanović i dodao:

- Uradio je toliko za nas, red je da se mi odužimo koliko je u našoj moći. Nažalost, on nije mogao da igra, morao je da ode, igrao sam sa laki luzerom, znao sam da moram da odigram bolje, i zbog Novaka. Znam da ne možemo da uradimo mnogo za njega, ali dajemo sve od sebe da budemo tu za njega, kako bi malo lakše prošao kroz ovaj period.

Miomir Kecmanović
foto: AP

Ističe srpski teniser i da se radovao meču protiv Novaka.

- Nije nam bilo lako, ali definitivno je njemu bilo teže. Nisu morali tako da ga izbace, moglo je sve da bude malo drugačije. Ugledam se na njega, on je neverovatan šampion i bilo je teško videti šta mu se dešava, pogotovo što sam se radovao spektaklu, da igram s njim na Rod Lejver areni. Nadam se da će se vratiti još jači. Definitivno smo razgovarali o tome, nije bilo moguće ne razgovarati o tome. Pokušaćemo da ga osvetimo na neki način i da ga učinimo ponosnim, tužno je što on ne može da igra.

Pominjalo se i potencijalni bojkot Australijan opena kao što je bojkotovan Vimbldon davne 1973. godine zbog Nikole Pilića.

- Mislim da je tako nešto nemoguće u današnje vreme, jer smo podeljeni. Koliko god se trudili da budemo na istoj strani, postoji strah, mnogo različitih mišljenja – dosta igrača zavisi od ovako velikih turnira i znači im da budu učesnici. Zato nemaju sigurnost da se povuku, jer gube dosta. Tu je najveći problem, mi ne možemo tako nešto da napravimo. Najbolji bi trebalo da budu predvodnici, ali i slabije rangirani da se uključe.

Kecmanović je prošao kroz jake pripreme za novu sezonu.

- Pripreme su bile dobre. Dve nedelje u Dubaiju, dve nedelje u Srbiji – prvi put od ko zna kad da sam ostao u Srbiji u to vreme, prijalo mi je da budm kod kuće. Lepo smo raidli, imam dosta prostora za napredak – taktika, servis, razmišljanje, ishrana... To mi je uzbudljivo, jer znam da mogu dosta da napredujem, što je onda dodatni motiv, Nadam se da ću uspeti da doguram tamo gde sam zamislio.

Drugo kolo?

- Znam da neće biti lako, moraću da odigram bolje nego danas. Nadam se da ću uspeti u tome.

Kurir sport / Vuk Brajović

Bonus video:

20:30

TENISERIMA ODGOVARA DA NOVAK NE IGRA! Zašto ne postoji adekvatna reakcija na slučaj Đokovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track