PLANETA POLUDELA ZBOG ĐOKOVIĆA: Gorele i društvene mreže! Pakao Novaka u Melburnu izazvao NEZAPAMĆENO interesovanje čitavog sveta
Foto: Profimedia

nestvarni podaci

PLANETA POLUDELA ZBOG ĐOKOVIĆA: Gorele i društvene mreže! Pakao Novaka u Melburnu izazvao NEZAPAMĆENO interesovanje čitavog sveta

Tenis -

Neverovatno je koliko pažnje je izazvao slučaj Novaka Đokovića u Australiji...

Broj objava u medijima o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću u poslednjih 14 dana, od dana kada je krenuo u Australiju, iznosio je 149.900 samo u Srbiji, što je 2.200 procenata više nego u prethodnom periodu kada je zabeleženo 6.600 objava.

Agencija za digitalnu analitiku Digital Element predstavila je danas analizu praćenja onlajn i društvenih mreža o svemu što se prethodne dve nedelje dešavalo sa Djokovićem, koji je u nedelju deportovan iz Australije.

Mediji i navijači na društvenim mrežama su 11 dana pratili Đokovićevu borbu za ostanak u Melburnu, gde je trebalo da brani titulu.

Njemu je ukinuta viza iako je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa pa je morao da napusti zemlju. Kako se navodi, najviše objava - 7.700 bilo je 10. januara kada je objavljeno da je Đoković pobedio na sudu i da će igrati na Australijan openu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Reakcije pratilaca na medijske objave o Djokoviću porasle su čak 5.000 procenata u odnosu na prethodni period i iznose 1.100.000 komentara, deljenja, lajkova i drugog. Najviše reakcija takodje je zabeleženo 10. januara - 39.800.

Od svih medija koji su prenosili vesti o prvom teniseru sveta najviše je bila aktivna Tviter zajednica sa čak 74,4 procenata udela u ukupnoj medijskoj slici.

Na temu Đokovića u poslednje dve nedelje bilo je ukupno 111.700 objava koje su zabeležile 614.100 reakcija, odnosno lajkova ili retvitova.

Izjavu Đokovića, u kojoj objavljuje da želi da se odupre dezinformacijama o njegovom pozitivnom PCR korona testu u decembru i istovremenom prisustvu pojedinim dogadjajima, koju je objavio na Tviteru 12. januara, retvitovalo je i lajkovalo 22.400 ljudi.

Najdominantnije osećanje zbog odluke Vlade da deportuje Đokovića, pratioci su iskazali ljutnjom - 41,4 odsto. Ljutnju je smenjivala tuga - 19,7 odsto, a veliki broj ljudi osećao je i ljubav, odnosno privrženost prema teniseru - 18,9 odsto, navela je agencija Digital Element.

Srbija i Balkan su bili središte medijske erupcije, ali i drugi delovi sveta su slično komentarisali poslednja dešavanja iz Australije. Više od 60 odsto pratilaca su bili muškarci, a dominirala je starosna grupa izmedju 25 i 34 godine.

Kurir sport/Beta

Bonus video:

20:30

TENISERIMA ODGOVARA DA NOVAK NE IGRA! Zašto ne postoji adekvatna reakcija na slučaj Đokovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track