POLJAKINJA UBEDLJIVA: Švjontek bolja od Kasatkine za osminu finala Australijan opena
Foto: EPA/DEAN LEWINS

GREND SLEM U MELBURNU

POLJAKINJA UBEDLJIVA: Švjontek bolja od Kasatkine za osminu finala Australijan opena

Tenis -

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u osminu finala Australijan opena, pošto je pobedila Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6:2, 6:3.

Deveta teniserka sveta je do pobede protiv 23. na WTA listi i trećeg uzastopnog plasmana u osminu finala Australijan opena stigla posle sat i 34 minuta igre, a meč je bio neizvesniji nego što to rezultat govori.

Poljakinja je u prvom setu dva puta oduzela servis protivnici, iako je i Kasatkina imala nekoliko prilika za brejk.

U drugom je Švjontek povela sa 2:0, Ruskinja je odmah u trećem gemu vratila brejk, ali je bivša šampionka Rolan Garosa u osmom gemu napravila odlučujući za plasman u osminu finala.

Iako je Švjontek završila meč sa više vinera od Kasatkine (24 prema 13) i manje neiznudjenih grešaka (35 prema 37), glavno u ovom meču je bilo to kako su se igračice snalazile u gemovima koji su igrani na razliku.

Ukupno je bilo osam gemova u kojima je bio bar jedan "djus" - Švjontek je u prvom setu dobila svih pet, a u drugom dva od tri. Takodje je iskoristila četiri od osam brejk lopti, a spasila osam od devet.

Švjontek će se za četvrtfinale prvog grend slem turnira u sezoni boriti sa pobednicom meča Sorana Kirstea - Anastasija Pavljučenkova.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track