BBC UDARIO PO NOVAKU: Slučaj Australija i dalje ih INSPIRIŠE, napali Đokovića zbog FALSIFIKATA!
Foto: EPA

NE MIRUJU

BBC UDARIO PO NOVAKU: Slučaj Australija i dalje ih INSPIRIŠE, napali Đokovića zbog FALSIFIKATA!

Tenis -

Iako je od sramnog deportovanja Novaka Đokovića iz Australije prošlo već skoro dve nedelje neki mediji i da dalje pokušavaju da ocrne najboljeg tenisera sveta.

Prednjače Britanci, pa je "BBC" opet pokrenuo već poznatu priču o navodnim kopijama PCR testa Novaka Đokovića, koji se navodno ne poklapaju.

Iako je dr Zoran Gojković, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa u Srbiji, do detalja odgovorio na pitanja novinara CNN-a pre nekoliko nedelja, kada je tema bila aktuelna i razjasnio sve dileme i pobio optužbe da je postojao bilo kakav problem oko Novakovog PCR testa, te da je 100 odsto validan, dve nedelje kasnije, BBC se ponovo bavi ovom temom.

Prvi je ovo pokrenuo nemački "Špigl", čiji IT forenzičari nisu najbolje protumačili kodove, koji se menjaju svaki put kada se skine PDF dokument. BBC se naslonio na sličnu priču, a u tome su imali pomoć i srpskih novinara.

Novak Đoković
foto: Reuters

Naime, kako sami u tekstu navode, 21 test dobili su od kolega iz BBC Srbija, koji su dali doprinos za "kopanje" po kodovima Instituta za javno zdravlje "Batut" kako bi uporedili Novakov test i rezultate.

BBC je takođe u tekstu kontaktirao Batut putem više različitih kanala, ali da nisu dobili odgovor. Podsetimo i da je upravo članak BBC-ja bio "dokaz" za deportovanje Novaka Đokovića u Australiji na sramnom suđenju.

Naravno, priču je jedva dočekao da podeli Ben Rotenberg.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track