MEDVEDEV VIDEO KAKO JE ĐOKOVIĆU I NIJE MU SE SVIDELO: Pakao kroz koji je Rus prošao u Australiji Novak trpi celu karijeru! VIDEO
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT, EPA-EFE/NIC BOTHMA EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

nije lako

MEDVEDEV VIDEO KAKO JE ĐOKOVIĆU I NIJE MU SE SVIDELO: Pakao kroz koji je Rus prošao u Australiji Novak trpi celu karijeru! VIDEO

Tenis -

Dve psihički i fizički nedelje su iza Danila Medvedeva, vicešampiona Australijan opena i drugog tenisera sveta.

Rus je u nedelju posle gotovo pet i po sati igre poražen od Rafaela Nadala koji je stigao do 21. grend slem titule, ujedno i rivalu oduzeo prelazak na prvo mesto na ATP listi.

Ono što je ostalo upečatljivo u čitavom učešću dvadesetpetogodišnjeg Medvedeva jesu njegovi izlivi emocija, svađe sa sudijama, ali i okršaji sa navijačima koji se često nisu ponašali primereno.

Tokom finalnog meča, pred kraj trećeg seta pristalice Nadala je u razgovoru sa sudijom nazvao idiotima koji nemaju mozak.

Požalio se da je određena grupa pravila buku između prvog i drugog servisa, a o publici je bez previše poštovanja govorio i ranije tokom kratkih intervjua nakon mečeva.

Već u drugom kolu Medvedev je imao okršaj sa publikom koja je navijala za Nika Kirjosa.

Danil ih je nakon meča opominjao da budu tiši kako bi završio razgovor na terenu sa čuvenim Džimom Kurijerom, a Rus je uspeo i da isprovocira navijače i izazove njihovu reakciju kada je posle teških pobeda u četvrtfinalu i polufinalu pomenuo Novaka Đokovića.

Očigledno je Danil Medvedev bio ozbiljno iritiran ponašanjem, mahom Australijanaca u Melburnu, a Rus je prvi teniser koji se suočio sa problemima koje čitavu karijeru prate Đokovića.

Novak je imao ozbiljnih problema još u ranijoj fazi karijere, a činjenica da ga navijači na određenim mestima iz nekog razloga ne vole nije se menjala ni nakon što je oborio silne rekorde i ušao u tenisku istoriju.

Sada se na slučaju Medvedeva vidi kroz šta Đoković gotovo pa neprestano prolazi.

Nije lako igrati protiv protivnika i navijača, Rus je trošio energiju i koncentraciju na dve strane, baš kao što je Srbin to radio onda na Vimbldonu, ili na US openu, Rolan Garosu, u Madridu...

Niko od tenisera osim Medvedeva nije znao kako izgleda veliki problem sa kojim Đoković prilično uspešno izlazi na kraj.

Turnir u Melburnu mogao bi da otvori oči i ostalim igračima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track