MEDVEDEV DIŠE ZA VRAT NOVAKU! Evo do kad je Đoković sigurno prvi, američka turneja NAJVEĆI problem! Radiće DIGITRONI!
Foto: EPA James Ross, Profimedia

atp trka

MEDVEDEV DIŠE ZA VRAT NOVAKU! Evo do kad je Đoković sigurno prvi, američka turneja NAJVEĆI problem! Radiće DIGITRONI!

Tenis -

Novak Đoković, najbolji teniser na svetu, ostaće prvi reket na ATP listi do 21. februara.

Tada će ući u 360. nedelju na svetskom vrhu i samo učvrstiti vlastiti apsolutni rekord u muškoj konkurenciji. Srbin je sačuvao prvo mesto, pitanje je do kada

Najnovija lista objavljena u ponedeljak pokazuje da je Đoković prvi sa 11.015 bodova. Medvedev je drugi sa 10.125, treći je Saša Zverev sa 7.780, četvrti je Stefanos Cicipas sa 7.170, a peti je Nadal sa 6.875 bodova.

Posle odigranog prvog grend slema u Melburnu, gde su australijske vlasti zabranile učešće Novaku Đokoviću, Srbin ima samo 890 bodova prednosti ispred Danila Medvedeva. Plus, čeka ga i brisanje poena, tačnije 2.000, jer nije branio titulu, dok će Medvedev ostati bez 1.200 poena koje je sada dobio. Samim tim, prednost Đokovića biće još manja.

Novak Đoković
foto: AP

Hoće li Novak odbraniti tron ili će ga Medvedev stići, zavisi od turnira koje budu igrali. Đokoviću je s te strane znatno teže, jer nije vakcinisan.

Za učešće na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, koji donose najveću količinu bodova, kao i grend slemovima Novaku će tražiti vakcinu protiv kovida. Gotovo sigurno za Ameriku, dok je za Rolan Garos i Vimbldon moguće da se pravila promene.

Medvedev ima u planu da igra turnire u Roterdamu i Akapulku, međutim, još ih nije potvrdio. Ukoliko osvoji ta dva turnira, a Novak ne odbrani titulu u Dubaiju, Medvedev će biti prvi. Opet, ruski teniser je rekao da je iscrpljen posle izgubljenog finala u Melburnu i da nije definitivno odlučio hoće li igrati u Holandiji, gde ne bi branio bodove.

Turnir u Dubaiju, koji počinje 14. februara i iz kategorije je koja donosi 500 bodova. Novaka čeka jaka konkurencija i ozbiljna imena poput Aslana Karaceva, Janika Sinera, Feliksa Ože-Alijasima, Huberta Hurkača i Denisa Šapovalova.

Ukoliko Medvedev ne sruši Novaka posle Roterdama, on će ostati 364. nedelja na čelu ATP liste. Ako ipak Medvedev bude prvi posle Roterdama, a Đoković slavi u Dubaiju, Novak se 363. nedelje vraća na prvo mesto. Ako Medvedev sruši Đokovića u Roterdamu, a Srbin ne zabeleži povoljan ishod u Dubaiju, Novak ostati na 360. nedelja na prvom mestu ATP liste.

Aleksandar Radonić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track