ČELNIK BARSELONE NAZVAO NADALA DRŽAVNIM NEPRIJATELJEM, PA PODNEO OSTAVKU: Skandal trese Španiju, Godal pod pritiskom napustio klub
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

ČELNIK BARSELONE NAZVAO NADALA DRŽAVNIM NEPRIJATELJEM, PA PODNEO OSTAVKU: Skandal trese Španiju, Godal pod pritiskom napustio klub

Tenis -

Alfonso Godal, član uprave Barselone, koji je žestoko javno napao Rafaela Nadala, podneo je ostavku.

Vest je potvrdio predsednik Barselone Đoan Laporta.

Godal, koji je obavljao funkciju potpredsednika Fondacije Barselona, Nadala je nazvao "neprijateljem države".

Nadal, koji je u nedelju osvojio svoju 21. grend slem titulu na Australijan openu, dolazi sa Majorke, ali je poznato da je veliki navijač Real Madrida.

Sada već bivši član uprave kluba sa stadiona "Kamp Nou" otvoreno se zalaže za nezavisnost Katalonije. U tvitu je Nadala stavio u istu grupu sa Realom i Fernandom Alonsom, kao državne neprijatelje.

"Tvit u kom sam izneo svoje mišljenje o čuvenoj osobi i njegovom profilu, može da utiče na Fondaciju Barselona s obzirom na pritisak pojedinih kompanija i medija. Ne želim da koštam Barselonu ni pare ili da odustanem od svoje slobode izražavanja. Otuda, dajem ostavku na ovu funkciju. Hvala", napisao je Godal.

Laporta je potvrdio njegov odlazak tokom promocije Pjera-Emerika Obamejanga.

"Posle žalbi kompanija i zaposlenih, investitora i sponzora fondacije, posle tvita koji je napisao, nije želeo da naruši rad fondacije i otuda je dobrovoljno podneo ostavku. Poštujemo odluku i to je to", rekao je Laporta.

On je sasvim drugačije pričao o Nadalu, iako je veliki navijač Real Madrida.

"On je sjajna osoba i čestitam mu na sportskom uspehu. Šteta je što nije iz Barselone, ali opraštamo mu, jer zbog njega uživamo u tenisu", našalio se prvi čovek Barselone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track