NIMALO LAKO ZA NOLETA: Đoković na startu Dubaija sa Musetijem, obnovljena sećanja na prošlogodišnji Rolan Garos
Foto: AP

DUBAI

NIMALO LAKO ZA NOLETA: Đoković na startu Dubaija sa Musetijem, obnovljena sećanja na prošlogodišnji Rolan Garos

Tenis -

Prvi reket sveta na otvaranju sa Musetijem, obnovljena sećanja na prošlogodišnji Rolan Garos; Džaziri opet protiv Srbina – ovoga puta Krajinovića

Završen je žreb za 30.jubilarno izdanje turnira ATP serije 500 Dubai Djuti Fri Tenis Čempionšips – i može se reći – sa izazovnim ishodom za igrače iz Srbije.

Prvi reket sveta i nosilac turnira koji je osvajao 5. puta do sada, Novak Đoković – otvara pohod na “Srebrni jedrenjak” mečom protiv primaoca posebne pozivnice i neugodnog rivala sa prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske – Lorenca Musetija. U slučaju pobede, Novak će ukrstiti rekete sa boljim iz meča Hačanov – De Minor, a onda najverovatnije ili sa bivšim šampionom Robertom Bautistom Agutom ili Marinom Čilićem. U eventualnom polufinalu bi mogao da mu se kao rival pojavi jedan od dvojice odličnih mladih Kanađana – osvajač Roterdama Feliks Ože Alijasim ili prošlogodišnji polufinalista Denis Šapovalov – koje već u prvom kolu čekaju značajni izazovi u vidu Bazilašvilija – odnosno Fučoviča.

Novak Đoković, Lorenco Museti
foto: Profimedia

Meč protiv Novaka na Rolan Garosu je bio veoma značajan za moju dalju karijeru, i nadam se da ću ovde biti na nivou igre koji sam prikazao u Parizu. Naravno, igramo na različitoj podlozi, na turniru koji je bio veoma uspešan za njega – I nadam se da ću moći da uđem u dobar ritam kako bih odigrao ovaj meć na željeni način, jer su mi potrebni takvi mečevi za ostatak sezone,” prokomentarisao je žreb Lorenco Museti.

Lorenco Museti
foto: Profimedia

Maleku Džaziriju poslednje tri godine redovno sleduju protivnici iz Srbije – uz tradicionalnu specijalnu pozivnicu koju dobija kao jedan od omiljenih igrača iz arapskog dela sveta. “Da, ili oni mene prate – ili ija njih,” uz osmeh kaže simpatični Tunižanin koji inače trenira u Beogradu. Pre dve godine sam otvorio turnir protiv Novaka, prošle godine sam igrao sa Dušanom Lajovićem – a ove godine idem na Filipa – I nekako mi je drago zbog toga, jer imam zaista odlične odnose sa svim igračima iz vaše zemlje. Prošle godine sam trenirao u Novakovom centru, obožavam da boravim u Srbiji. Zamislite – trebao sam danas da treniram upravo sa Filipom, pa ćemo sada videti da li ćemo ostati pri tom planu. Drago mi je da I ove godine imam priliku da igram na ovom izuzetnom turniru, i nadam se da će mi dobri nastupi u prošlosti i ove godine pružiti potrebno samopouzdanje pred nastavak sezone,” zaključuje za Kurir Džaziri.

Malek Džaziri
foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

U njihovom delu žreba – već na samom početku se izdvajaju mečevi Hurkač-Bublik, iznenađenje sezone 2021. Van der Zanšulp i prošlogodišnji finalista Dubaija Heris i Davidović-Fokina-Siner. Primalac treće posebne pozivnice I bivši osvajač turnira Endi Marej igra protiv još uvek nepoznatog kvalifikanta, osvajač iz 2021 Karacev igra protiv neretko opasnog Mekdonalda, dok drugi nosilac i prošlogodišnji polufinalista Rubljov nastupa protiv nepredvidivog Britanca Evansa. Gornji deo te sekcije žreba je potpuno neizvestan – u kome bi bilio koji od prvospomenute petorice mogao da dođe do polufinala – dok se u donjem delu očekuje Rusko četvrtfinale Karacev – Rubljov.

Novak Đoković
foto: EPA

U svakom slučaju – izuzetno jak turnir u Dubaiju je pred nama – upravo onakav kakvog bi poželeli svi ljubitelji “belog sporta” i pratioci naših asova. Jer – osvojiti Dubai ove godine podrazumeva tenis na najvišem nivou, a kada bi to pošlo za reketom upravo Novaku Đokoviću – predstavljalo bi najlepše moguće ohrabrenje pred nastavak ove turobno započete sezone i potpuni raskid sa nemilim događajima iz Melburna.

Tenis- teniserima!

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track