POLOVIČAN UČINAK SRBA NA INDIJAN VELSU: Đere u drugom kolu, poraz Krunićeve u dublu
Foto: AP

TENIS

POLOVIČAN UČINAK SRBA NA INDIJAN VELSU: Đere u drugom kolu, poraz Krunićeve u dublu

Tenis -

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u drugo kolo mastera u Indijan Velsu pošto je pobedio Sunvua Kvona iz Južne Koreje sa 2:6, 6:3, 6:4.

Meč Đerea i Kvona, 52. i 64. tenisera sveta, trajao je dva sata.

Đere će u drugom kolu Indijan Velsa igrati protiv desetog tenisera sveta Janika Sinera, koji je bio slobodan na početku turnira.

Srpski i italijanski teniser su do sada odigrali dva meča i u oba je slavio Đere.

U drugo kolo se plasirao i Španac Alehander Davidovič Fokina koji je u tri seta bio bolji od Hrvata Borne Ćorića (6:7, 6:0, 7:5), Italijan Lorenco Muzeti je slavio protiv Amerikanca Markosa Girona (6:3, 7:5), dok je Australijanac Nik Kirjos pobedio Argentinca Sebastijana Baesa (6:4, 6:0).

Nik Kirjos
foto: EPA/DEAN LEWINS

Prvu prepreku su preskočili i Amerikanci Mekenzi Mekdonald, Dženson Bruksbi, Džek Sok, Džej Džej Von, Kristofer Jubanks i Sebastijan Korda, kao i Argentinac Sebastijan Korija i Španac Pablo Martines.

U ženskoj konkurenciji, Japanka Naomi Osaka se plasirala u drugo kolo pobedivši Amerikanku Sloun Stivens sa 3:6, 6:1, 6:2.

Trenutno 78. teniserka sveta će u drugom kolu Indijan Velsa igrati protiv Ruskinje Veronike Kudermetove koja je bila slobodna na startu turnira.

U drugo kolo su se, između ostalih, plasirale i Julija Putinceva iz Kazahstana, Belgijanka Alison Van Ejtvank, Čehinje Katarina Sinijakova, Tereza Martincova i Marija Buzkova, kao i Amerikanke Šelbi Rodžers i Amanda Anisimova.

U konkurenciji dublova, srpska teniserka Aleksandra Krunić i Japanka Šuko Ajama nisu uspele da se plasiraju u drugo kolo. One su na početku turnira izgubile od Belgijanke ;Kirsten Flipkens i Sanje Mirze iz Indije sa 3:6, 6:3, 7:10.

Aleksandra Krunić
foto: AP

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track