NOVAK NIJE MOGAO NI DA ZAMISLI OVAKAV SCENARIO: Sve se urotilo protiv Đokovića, zaboravio je kad je bio na OVOJ poziciji!
Foto: EPA

RANG LISTA

NOVAK NIJE MOGAO NI DA ZAMISLI OVAKAV SCENARIO: Sve se urotilo protiv Đokovića, zaboravio je kad je bio na OVOJ poziciji!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće učestvovati na američkoj turneji i Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Usleddobro poznatih vakcinalnih pravilakoja vladaju u SAD srpski Novak je ostao bez prilike da se bori za nove bodove , dok će njegovi rivali: Danil Medvedev, Rafael Nadal i Saša Zverev imati priliku da uvećaju ili smanje zaostatak za Novakom na ATP listi, na kojoj je trenutno drugi.

Ali postoji mogućnost da po okončanju takmičenja u Kaliforniji i Floridi Đoković sklizne za još jedno ili dva mesta, u zavisnosti od rezultata pomenute trojke.

Teoretski Đoković bi mogao da posle ov dva turnira padne čak na četvrto mesto, na kojem ko zna koliko niko bio.

Danil Medvedev, Novak Đoković
foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT, EPA-EFE/NIC BOTHMA EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

U najboljoj poziciji trenutno je Medvedev, koji ima 8.615 bodova, njemu će se, kao i ostalima, tek u oktobru brisati rezultati sa prošlogodišnjeg izdanja Indijan Velsa, pa na aktuelnom može samo da profitira, a u slučaju da osvoji titulu, uvećaće razliku u odnosu na Đokovića. Slično važi i za Majami, u kojem je lani dogurao do četvrtfinala i braniće 180 bodova.

Aleksander Zverev
foto: Profimedia

Što se tiče Zvereva, on ima tačno 1.000 poena manje od Đokovića i, kao Medvedev, u Kaliforniji može samo da profitira usled činjenice da se Indijan Vels lane igrao u oktobru, dok će poeni iz Majamija od prošle godine biti obračunati paralelno sa završetkom ovog u aktuelnoj sezoni. Nemac je na Floridi u 2021. spakovao kofere već posle prve runde, tako da cifra od 25 svakako mu ostavlja prostora da profitira i možda obiđe Đokovića.

Rafael Nadal
foto: EPA/DAVID GUZMAN GONZALEZ

Sa Nadalom situacija je potpuno jasna. Bez učešća na oba turnira u prošloj godini, sebi je u 2022. ostavio mnogo prostora za manevar. Sezonu je započeo osvajanjem 21. grend slem titule na Australijan openu, zatim je trijumfovao i u Akapulku, nalazi se u seriji od 15 uzastopnih pobeda, ali su mu za obilazak Đokovića na rang-listi potrebne titule i u Indijan Velsu i u Majamiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track