NADAL PROŠAO GOLGOTU U INDIJAN VELSU: Mladi Amerikanac bio nadomak senzacije, ali Španac se digao sa ivice ponora i POBEDIO
Foto: EPA/DAVID GUZMAN GONZALEZ

rafa jedva do 3. kola

NADAL PROŠAO GOLGOTU U INDIJAN VELSU: Mladi Amerikanac bio nadomak senzacije, ali Španac se digao sa ivice ponora i POBEDIO

Tenis -

Rafael Nadal i Sebastijan Korda odigrali su meč drugog kola na Mastersu u Indijan Velsu, Amerikanac je bio nadomak senzacije, ali je Španac je ipak pobedio 2:1.

Nadal je u fantastičnoj formi, neporažen je od početka sezone, ima skor od 15-0 i osvojio je sva tri turnira na kojima je igrao.

Ipak, umalo da tome dođe kraj, Sebastijan Korda je oduševio publiku, ali posle drame nije slomio favorita!

Prethodni put su igrali još 2020. na Rolan Garosu kada je španski teniser slavio lako, izgubivši samo četiri gema.

Ovaj put bilo je mnogo dramatičnije.

Prvi set je dobio lagano Nadal 6:2, ali onda je Korda dao gas i deklasirao Španca sa 6:1 u drugom!

U trećem setu se vodio rat.

Imao je Korda sve u svojim rukama - 5:4 i servis za trijumf, ali Nadal ne bi bio to što jeste da se ne bori do poslednjeg atoma snage! Brejknuo je rivala i vratio se u igru.

Fenomelani Korda je potom stigao do 0:30 na servis Nadala, ali Rafa se borio kao lav! Imao je brejk loptu Amerikanac na 30:40, ali je nije iskoristio, pa je Španac preokrenuo i poveo sa 6:5!

Morao je mentalno da bude jak domaći igrač da bi mogao da se nosi sa jednim od najboljih tenisera svih vremena, ali viđena je rezultatska klackalica na njegov servis! Na kraju je osvojio gem na svoj servis i uveo meč u dramatičnu završnicu, jer je na semaforu stajalo 1:1 u setovima i 6:6 u odlučujućem!

Posle dva sata i 28 minuta igre Nadal je došao do tri vezane meč lopte i iskoristio prvu za pobedu i plasman u narednu rundu.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track