ŽESTOKA UCENA! MEDVEDEV MORA DA SE ODREKNE RUSIJE I PUTINA Danilu prete DRAKONSKOM KAZNOM ako ne potpiše "ANTI-PUTIN" deklaraciju!
Foto: AP Mikhail Klimentyev, Profimedia, Shutterstock

rigorozni zahtevi

ŽESTOKA UCENA! MEDVEDEV MORA DA SE ODREKNE RUSIJE I PUTINA Danilu prete DRAKONSKOM KAZNOM ako ne potpiše "ANTI-PUTIN" deklaraciju!

Tenis -

Danil Medvedev, drugi teniser sveta, kao i njegovi sunarodnici koji za život zarađuju igrajući tenis, prihvatili su da zbog rata u Ukrajini ne igraju pod zastavom Rusije, ali to očigledno neće biti dovoljno da nastave sezonu bez zabrana.

Najrigorozniji su, čini se, Englezi.

Prema najnovijim informacijama koje je britanski "Ekspres" objavio, Medvedev i svi ostali Rusi i Belorusi, kao i njihove koleginice, biće suspendovani sa ovogodišnjeg Vimbldona ako ne pristanu da potpišu "anti-Putin" deklaraciju.

O tome je govorio ministar za sport Velike Britanije, Najdžel Hadlston koji je poručio da je to njegova želja.

- Uputili smo zahtev upravnim telima koji se odnose na pojedinačne sportiste da, ako žele da učestvuju, moraju da budu nezavisni i neutralni - i to zaista - rekao je Hadlston, preneo "Ekspres".

On je poručio i koliko bi strogi mogli da budu zahtevi Vlade Velike Britanije.

- Želimo da osiguramo pisanim deklaracijama da neće primati novac od Putina, Rusije ili Belorusije, da neće davati izjave podrške Putinu, Rusiji ili Belorusiji. Ako se izjasne da su neutralni sportisti, želimo da budemo sigurni sa su zaista neutralni i zato ne sme da postoji nikakva povezanost sa Putinom. Ako neki pojedinačni sportovi odluče da uvedu potpunu zabranu ruskim ili beloruskim sportistima i to ćemo da podržimo - zaključio je Najdžel Hadlston.

Danil Medvedev
foto: EPA

Jasno je svima da je Danil Medvedev najveće ime koje se suočava sa ultimatumom britanske Vlade, iako je mnogo ljudi iz Rusije i Belorusije, koji će ispaštati zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

Zato je i pažnja svetskih medija kada je reč o zahtevima u Velikoj Britaniji potpuno poklonjena upravo Medvedevu.

Dvadesetšestogodišnji Rus je nedavno po prvi put u karijeri stigao na prvo mesto ATP liste, a uskoro bi mogao tamo i da se vrati.

Početak ovogodišnjeg Vimbldona zakazan je za 27. jun, a završnica za 10. jul, a pored ruskih i beloruskih tenisera i teniserki, još uvek je pod znakom pitanja pojavljivanje Novaka Đokovića, šestostrukog osvajača tog turnira, zbog statusa o vakcinaciji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track