VELIKA ISPOVEST BORISA BEKERA! OTKRIO KAKO JE DOTAKAO DNO: Bilo mi je veoma teško...
Foto: Shutterstock, Profimedia, EPA

ispovest legende

VELIKA ISPOVEST BORISA BEKERA! OTKRIO KAKO JE DOTAKAO DNO: Bilo mi je veoma teško...

Tenis -

Legendarni Nemac Boris Beker, trostruki osvajač Vimbldona i nekadašnji trener Novaka Đokovića, proglašen je krivim pred krunskim sudom u Sautvorku po četiri tačke optužnice, prenosi britanski "Miror".

Njemu se na teret stavlja da je sakrivao imovinu koja je pretila da mu bude oduzeta usled dugovanja. Takođe, u optužbi se navodi da je ozbiljne svote novca prebacivao na druge račune kako bi "zavarao tragove".

Šestostruki grend slem šampion, optužen je da je sakrio imovinu vrednu milione funti, uključujući čak i dva trofeja Vimbldona, kako bi izbegao plaćanje dugova. Takođe, u optužbi se navodi da je Beker sakrio 1,13 miliona evra od prodaje mercedesovog salona automobila koji je imao u Nemačkoj, te da je prebacio stotine hiljada funti na druge račune!

Boris Beker
foto: EPA/DAVE HUNT

Bivši nemački teniski superstar je proglasio bankrot pre skoro pet godina, 21. juna 2017, zbog neisplaćenog duga od više od 3 miliona funti na svom imanju na Majorki u Španiji.

Beker je nemački državljanin, koji živi u Velikoj Britaniji od 2012. godine, tvrdio je da je sarađivao sa poverenicima koji su imali zadatak da obezbede njegovu imovinu, čak je ponudio i svoj verenički prsten, te je rekao da je sve radio po savetu stručnjaka.

Nedavno je Boris Beker pričao poroti na suđenju u Londonu o finansijskim problemima, uključujući alimentacije i dugove, nakon što se penzionisao. Bivši nemački igrač je rekao da "ima skupe obaveze", uključujući kuću u Vimbldonu, za koju troškovi na mesečnom nivou iznose 28.800 dolara.

Istakao je da je posle razvoda sa Barbarom Beker, 2001. godine, morao da plaća visoke alimentacije za njihova dva sina, kao i da je pomogao ćerki Ani Ermakovoj i svojoj majci.

Bekerov bankrot je rezultat pozajmice od 4,6 miliona evra, koju je uzeo od privatne banke 2013. godine, dok je oko 1,6 miliona dolara uzeo na zajam od britanskog biznismena godinu dana kasnije.

On je takođe dugovao i švajcarskim vlastima oko pet miliona franaka i nešto manje od milion evra zbog presuda za pokušaj i utaju poreza u Nemačkoj 2002. godine.

Boris Beker
foto: Profimedia

Proslavljeni teniser je rekao da se mučio da vrati dugove, jer kompanije nisu htele da produže ugovore sa njim, kada se saznalo za stečaj.

- Moj imidž više nije bio dobar, brend Beker nije bio na visokom nivou kao ranije i nisu želeli da se povezuju sa brendom koji je bio kritikovan u medijima. To je veoma teško kada ste bankrotirali i kada ste svake nedelje na naslovnim stranama zbog toga. Teško je bilo zaraditi puno novca sa mojim imenom - dodao je on.

U svojoj karijeri Beker je, između ostalog, tri puta osvajao Vimbldon (1985, 1986. i 1989. godine), a bio je i trener prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Kurir sport

Bonus video:

00:56

Nole izazvao delirijum, Budvani mu priredili SPEKTAKULARAN doček!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track