PRE POLA GODINE NA RAČUNU JE IMALA 53 EVRA, A SADA IMA 14.500.000 Kako je simpatična tinejdžerka osvojila svet i zgrnula BOGATSTVO
Foto: Profimedia

NEVEROVATNA PRIČA

PRE POLA GODINE NA RAČUNU JE IMALA 53 EVRA, A SADA IMA 14.500.000 Kako je simpatična tinejdžerka osvojila svet i zgrnula BOGATSTVO

Tenis -

Nakon senzacionalnog osvajanja US opena 2021. godine život joj se potpuno promenio.

Mlada britanska teniserka Ema Radukanu (19) šokirala je svetsku tenisku javnost kada je kao kvalifikantkinja na US openu uspela da se domogne trofeja.

Došla je u Njujork kao 150 na WTA listi, prošla je kvalifikacije i onda bez izgubljenog seta osvojila svoj prvi Grend slem u karijeri.

Pred start US opena ova simpatična tinejdžerka imala je na računu samo 53 evra, a danas, šest meseci kasnije, njeno bogatstvo iznosi oko 14,5 miliona evropskih novčanica, prenosi "Dejli mejl".

Ema Radukanu
foto: Instagram

Iz Njujorka se vratila sa titulom i novčanom nagradom od 2 miliona evra, a neverovatan uspeh ekspresno ju je vinuo u zvezde. Bogati sponzorski ugovori nizali su se kao na traci, postala je zaštitno lice Najka, Diora, Tifanija, Evijana, Vilsona, Poršea, Vodafona i Britiš ervejza.

Zanimljivo, Ema je 2020. osnovala kompaniju "Harbor 6 limitid" i na osnovu finansijskog izveštaja ustanovljeno je da je na računu imala 55.682 funte i dug poveriocima koji je iznosio 54.883 funte. Još 730 funti oduzeto je kao "rezervacija za bonuse", pa je nakon svih plaćanja bila u plusu svega 44 funte, što je oko 53 evra.

"Računi pokazuju koliko je njen uspon bio brtoglav. Od toga da je jedva zarađivala do osvajanja 1,8 miliona funti na US openu, a zatim i potpisivanja ugovora sa velikim kompanijma", navodi se u tekstu britanskog lista.

Ema Radukanu
foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Radukanu nije imala značajnije rezultate od US opena i mnogi kritičari smatraju da je razlog to što se previše bavi stvarima koje nemaju veze sa tenisom.

"Na vestima samo vidite kako potpisujem ovaj ili onaj ugovor, a treniram pet ili šest sati dnevno, u klubu sam 12 sati svaki dan. Međutim, izbacim jedan post iz auta kako vežbam i odjednom krenu priče kako nisam fokusirana na tenis. Mislim da je to nepravedno, ali naučila sam da se nosim sa tim stvarima", rekla je Radukanu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track