SADA JE I ZVANIČNO: Ruski i beloruski teniseri IZBAČENI sa Vimbldona!
Foto: Profimedia

DEFINITIVNO

SADA JE I ZVANIČNO: Ruski i beloruski teniseri IZBAČENI sa Vimbldona!

Tenis -

Organizacija čuvenog teniskog turnira Vimbldon i zvanično je izbacila ruske i beloruski tenisere sa ovog takmičenja

Srpskom asu Novaku Đokoviću je zabranjeno da igra na Australijan openu zbog toga što nije vakcinisan, a Englezi će uskratiti Rusa Danila Medvedeva za pojavljivanje na Vimbldonu zato što je iz zemlje koja je u ratnom sukobu sa Ukrajinom, a nije se ogradio od poteza svog predsednika Vladimira Putina.

Ne samo on, već svi igrači i igračice iz najveće države planete, baš kao i oni iz Belorusije, najvećeg ruskog saveznika u vojnom nasrtaju na komšije.

"U ime Ol Ingland kluba i organizacije takmičenja, želimo da izrazimo snažnu podršku onima koji su pogođeni sukobima u Ukrajini u ovim teškim vremenima. Delimo univerzalnu osudu nelegalnih akcija Rusije i veoma pažljivo smo razmotrili uticaj ove situacije u kontekstu obaveza prema igračima, javnosti i sportu. Takođe, uzeli smo u obzir i preporuke Vlade Ujedinjenog kraljevtsva. Naša je dužnost da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesemo naporima Vlade, industrije, sporta u ograničavanju ruskog globalnog uticaja na najsnažniji mogući način. Imajući sve to u vidu, sa dubokim žaljenjem doneli smo odluku da ne dozvolimo nastup ruskim i beloruskim sportistima na Vimbldonu 2022", navedeno je u saopštenju Vimbldona.

Kurir sport

Bonus video:

00:51

Dr Dragan Petrović: Ruski jezik u Ukrajini zabranjen u svakodnevnoj komunikaciji, ne samo u institucijama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track