ĐOKOVIĆ ZBOG RUSA BOJKOTUJE VIMBLDON? Nova sramota zapada! Britanci od intervjua Pilića napravili IZMIŠLJENU VEST o Novaku!
Foto: Starsport

ŠOKANTAN TEKST

ĐOKOVIĆ ZBOG RUSA BOJKOTUJE VIMBLDON? Nova sramota zapada! Britanci od intervjua Pilića napravili IZMIŠLJENU VEST o Novaku!

Tenis -

Tekst nema veze sa istinom i naslovom

Jedan od onih koji je najglasnije stao protiv odluke Vimbldona i Velike Britanije da suspenduje ruske i beloruske tenisere i teniserke je Novak Đoković, a u britanskim medijima pojavila se lažna vest vezana za njega.

Đoković je tokom Srbija opena više puta govorio da mu se ne sviđa način na koji su u Lonodnu odlučili da postupe zbog rata u Ukrajini. To i jedan intervju Nikole Pilića, bili su povod britanskom "Ekspresu" da izmisli vest o srpskom teniseru.

"Novak Đoković bi mogao da bojkotuje Vimbldon zbog ludog Borisa Džonsona" - glasi naslov teksta koji nema veze s istinom.

U njemu autor prenosi intervju Nikole Pilića za sajt "Ubitenis", u kojem je teniska legenda govorila, između ostalog i o odluci Vimbldona.

- Imali smo dosta ratova na Balkanu, znamo da obični ljudi uvek pate. S tim na umu moram da kažem da ne podržavam odluku Vimbldona. Nisu sportisti krivi. Kada se politika umeša u sport, to obično ne ispadne dobro - rekao je Pilić i potom pomenuo i premijera Velike Britanije:

- Boris Džonson je lud! Rubljov i Medvedev nemaju ništa s Putinom. Oni samo žele da igraju tenis kao i svi ostali.

Đoković i Pilić posle finala Srbija opena
Đoković i Pilić posle finala Srbija openafoto: Starsport

Autor je potom podsetio na čuveni bojkot Vimbldona 1973. godine kada su teniseri odlučili da podrže kolegu nakon što su ga suspendovali Teniski savez Jugoslavije i ITF. Mnogi su mislili da je suspenzija nepravedna, a čak 81 teniser je odbio da igra na prestižnom grend slemu. Među njima je bilo 12 od 16 nosilaca, uključujući i branioca titule, Stena Smita.

- Sve je počelo mojim problemom, ali to se nije ticalo samo Nikija Pilića, već ATP i ITF. U istoj nedelju bilo je finale mastersa dublova i Dejvis kup meč Jugoslavije i Novog Zelanda u Zagrebu. Morao sam da igram na mastersu i nisam mogao da igram u Zagrebu, iako sam 12 godina bio član Dejvis kup tima. Izbačen sam. Četiri sata pre meča sa Nastaseom stigao mi je telegram sa porukom da ne mogu da igram na Vimbldonu. Otuda su i mnogi drugi rešili da bojkotuju turnir, posle toga, sve je došlo na svoje mesto - rekao je Pilić koji je poručio da je i sada prilično loša situacija.

- Politika je otišla predaleko i situacija bi sada mogla da bude slična kao 1973. godine u smislu da neko može da kaže 'ako ti teniseri ne igraju, ne igramo ni mi!' i u tom trenutku, voleo bih da vidim reakciju Vimbldona - poručio je Pilić za "Ubitenis" ne pominjući Đokovića.

Ipak, "Ekspres" je odlučio da "začini" svoj tekst i kao većina medija sa zapada da Novaka pominje u negativnom kontekstu.

U međuvremenu, pred Novakom sledi oporavak od napora koje je imao u Beogradu. Pre Vimbldona igraće se i Rolan Garos, a pre grend slema u Parizu na programu su dva važna turnira, mastersi u Madridu i Rimu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track