PACOVI, PRLJAVŠTINA, SVAKODNEVNE TUČE, SAMOUBISTVA: Pogledajte kako izgleda najjeziviji zatvor gde će ROBIJATI Boris Beker (FOTO)
Foto: Profimedia, AP/Frank Augstein

užas

PACOVI, PRLJAVŠTINA, SVAKODNEVNE TUČE, SAMOUBISTVA: Pogledajte kako izgleda najjeziviji zatvor gde će ROBIJATI Boris Beker (FOTO)

Tenis -

Samo tri kilometra od zatvora, nalazi se mesto na kom je Beker ispisao istoriju tenisa

Zatvor u kome će Boris Beker provesti naredne dve i po godine potpuno je jeziv! Naime, reč je o Viktorijansko zdanje starom oko 170 godina koje ne slovi za baš mesto na vrhunskom higijenom. Tu je baš mnogo prljavštine, pacova... Uslovi ispod svakog nivoa.

U ovom objektu zatvorsku kaznu trenutno izdržava čak 1.300 ljudi, prenosi Dejli Mejl.

Beker je trenutno u samnici, ali će u narednom periodu biti prebačen u ćeliju gde će imati cimere. Tamo ga čeka izuzetno nizak nivo higijene (toaleti, čišćenje...)

Zatvor
foto: Profimedia

Vandsvort je na vrhu liste incidenata u zatvorima u Velikoj Britaniji. Čuvari reda u proseku četiri puta dnevno upotrebe silu. Obračuni među zavorenicima su gotovo svakodnevni.

OVO SU FOTOGRAFIJE IZ ZATVORA (iz dokumentarca BBC):

1 / 7 Foto: Printscreen/BBC

Kako navode organizacije za zaštitu ljudskih prava, zatvorenicima u Vandsvortu je strahovito dosadno, a samo dva sata dnevno provode na čistom vazduhu. Zbog toga je veliki broj zatvorenika pokušao samoubistvo, dok su drugi potražili stručnu pomoć zbog psihičkih problema.

Zatvor
foto: Profimedia

To su stvari koje očekuju i Boris Bekera u naredne dve i po godine. U slučaju dobrog vladanja ta kazna bi mogla da bude i umanjena.

Zanimljivo, zatvor Vandsvort se nalazi na samo tri kilometra od Vimbldona mesta gde je Beker pisao tenisku istoriju.

Vimbldon
foto: Printskrin

Kurir sport

Bonus video:

00:52

Novak napravo EUFORIJU NA Žabljaku, svi hteli da se slikaju sa njim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track