ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O TESLI I TAJNI BROJA 369: Veliki sam njegov ljubitelj! Ne postoje slučajnosti
Foto: Profimedia

Mistika brojeva

ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O TESLI I TAJNI BROJA 369: Veliki sam njegov ljubitelj! Ne postoje slučajnosti

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u najavi Rolan Garosa pričao je i o drugim temama.

Novinare je zanimalo otkud Novakova objava o Nikoli Tesli i broju 369. Đoković je prošle nedelje započeo 369. nedelju na vrhu ATP liste, a onda je usledila i objava sa likom Nikole Tesle.

- Veliki sam ljubitelj Nikole Tesle, on je rekao da se otkrivaju neke tajne univerzuma kada se razume tajna broja 369, nisam kompetentan ali me to interesuje. Pratili su me brojevi tokom karijere, neke stvari beležim, naizgled slučajnosti, ali ne postoji slučajnosti.

Inače, Nikola Tesla je imao veliku opsesiju brojevima 3,6 i 9. Tvdrio je da su oni izuzetno važni i da su ključ univerzuma.

- Ako biste znali veličanstvenost trojke, šestice i devetke, imali biste ključ univerzuma - svojevremeno je govorio Nikola Tesla.

Mnogi naučnici posle njega pokušavali su da razotkriju njeno značenje, tražeći smisao u matematici, fizici, svakodnevnom životu, ali niko nije imao uspeha. Neke navodne priče tvrde da je Nikola uvek voleo da odseda u sobi u hotelu čiji je broj bio deljiv sa tri, a na kraju je i preminuo u sobi br. 3327 u jednom od hotela u Njujorku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track