VREME JE ZA RESET! Da li će se Novak opet kao feniks podići iz pepela? Ivanišević: Nema mnogo izbora, ako ćemo iskreno!
Foto: Profimedia

fokus na vimbldon

VREME JE ZA RESET! Da li će se Novak opet kao feniks podići iz pepela? Ivanišević: Nema mnogo izbora, ako ćemo iskreno!

Tenis -

"Mislim da će Novak osvojiti Vimbldon, imam dobar osećaj", poručio je Ivanišević

Goran Ivanišević, trener najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, poručio je da Novak mora što pre da zaboravi neuspeh u Parizu i maksimalno se fokusira na odbranu titule na popularnom "Old England-u"

Više puta u karijeri Đokoviću se dešavalo da doživi veliko razočarenje u Parizu i da se nakon toga kao podigne kao feniks iz pepela i izdominira u Londonu.

Ljubitelji tenisa u Srbiji nisu zaboravili čuveni meč protiv Rodžera Federera 2011. godine, kada je Novak doživeo bolan poraz od Švajcarca u polufinalu Rolan Garosa. Rodžer je tada prekinuo Noletov niz od 43. vezane pobede i kasnije osvojio titulu. Međutim, taj poraz samo je dodatno motivisao Đokovića. Srbin se razgoropadio se u nastavku sezone i osvojio Vimbldon i US open. Ivanišević je uveren da ćemo ponovo gledati sličan scenario.

"Novak mora brzo da se oporavi, nema mnogo izbora, ako ćemo iskreno. On je najveći favorit na Vimbldonu, kao što je Rafa bio u Parizu. Sada mora dobro da se odmori i fizički i psihički pripremi za Vimbldon, imam dobar osećaj. Sada treba da se fokusira na travu", kaže Ivanišević za "Tennis Majors".

Goran Ivanišević, Novak Đoković, Rafael Nadal
foto: EPA Andrej Cukić, EPA/Yoan Valat, EPA/Christophe Petit

Trener srpskog asa je otkrio da Đoković najverovatnije neće na zvaničnim turnirima osetiti travu pre starta Vimbldona.

"Sad je ključno da se psihički oporavi. Kao što sam i ranije rekao, Novak je genije sa drugačijim načinom razmišljanja od većine nas. Iako mu je potrebno manje vremena nego drugima da se vrati i shvati neke stvari, o to ipak mora da uradi. On je prebrodio teške poraze u prošlosti i uveren sam da će biti spreman za Vimbldon", poručio je proslavljeni Hrvat.

Podsetimo, ovogodišnji Vimbldon startuje 27. juna i titulu brani srpski teniski as. Treba naglasiti da je Novak trijumfovao u Londonu na prethodna tri odigrana turnira, pa mu je i ove sezone s punim pravom dodeljena uloga glavnog favorita.

Kladionice: Nole favorit

Uprkos neuspehu na Rolan Garosu, teniski bukmejkeri veruju da će Novak podići trofej u Londonu. Kladionice procenjuju da je

Srbin favorit broj jedan. Kvota da će Nole osvojiti titulu na najprestižnijem Grend slemu u sezoni je 1.90. Drugi favorit je španski tinejdžer Karlos Alkaraz sa kvotom 7, a tek na trećem mestu nalazi se Novakov najveći rival Rafael Nadal. Kvota na pobedu Španca je 10.

Novak kvote
foto: Printscreen

Nadal ne odustaje od Vimbldona

Nakon trijumfa na Australijan openu i Rolan Garosu Španac će pokušati da napadne i trofej u Londonu.

Španac je poručio da uprkos svim problemima koje mu zadaje povreda stopala ne želi da propusti Vimbldon.

"Vimbldon je prioritet, uvek je bio prioritet. Ako sam u stanju da igram sa antiinflamatornim lekovima, onda da, igraću. Videćemo. Uvek sam bio pozitivan momak, očekujem da stvari uvek idu u pravom smeru. Hajde da budemo samouvereni, da budemo pozitivni. Videćemo šta će se dogoditi. Ukoliko moje telo kaže da će biti spremno da bude na Vimbldonu - to je to. Vimbldon nije trunir koji želim da propustim", rekao je Nadal.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track