RAFA PROLAZI KROZ PAKAO GODINAMA! Toni Nadal: Muka mu je od bolova, on je najbolji teniser svih vremena!
Foto: Profimedia

misteriozno stopalo

RAFA PROLAZI KROZ PAKAO GODINAMA! Toni Nadal: Muka mu je od bolova, on je najbolji teniser svih vremena!

Tenis -

Španski teniser i apsolutni rekorder sa osvojena 22 gren slem turnira, uprkos velikim problemima sa stopalom, trijumfovao je čak 14. put na Rolan Garosu.

Posle osvajanja trofeja u Parizu, priznao je da je primao injekcije tokom turnira, a onda je najavio da ga po povratku u domovinu čeka tretman kojim će pokušati da reši problem.

- Verujem da će nastaviti da igra. Čekamo da vidimo kakve rezultate će dati tretman. Ako ne bude sve kako treba, onda će morati da se rade druge stvari, videćemo. Uvek se trudim da budem pozitivan i verujem da će sve proći kako treba - rekao je Rafaelov stric Toni Nadal.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Problem je otkriven 2004. godine, a 2005. je potvrđena povreda njegovog stopala.

- To je veoma retka stvar, koja se razvija i izaziva sve veći bol dok ne dođe vreme kada morate da donesete odluku. Jer do sada je trpeo bol, ali nekada ne može da trenira normalno. Zato je sada tražio drugačiji tretman - pojasnio je Toni..

Otkrio je španski stručnjak i koliko je ovaj problem psihološki uticao na Rafu.

- Kada trenirate intenzivno, stopalo više pati i dođe trenutak kada pomislite da nešto mora da se menja. Sećam se da mi je jednog dana u Monte Karlu rekao - Muka mi je od bola. To utiče na vas psihički. Zna da bi mu operacija pomogla da ne oseća više bolove, ali onda ne bi mogao da igra tenis na najvišem nivou. Uvek se bori do kraja, to je u njegovoj DNK. On je najbolji teniser svih vremena. Ono što je on uradio je neverovatno - poručio je Toni Nadal.

Još je neizvesno hoće li Nadal moći da igra na Vimbldonu.

- Siguran sam da želi da igra na Vimbldonu. Videćemo kako će mu proći ovaj tretman i hoće li moći - zaključio je Toni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track