AMERIKANAC STATUSOM USIJAO DRUŠTVENE MREŽE: Napao svoju vladu zbog Novaka Đokovića
Foto: Profimedia

Nepravda!

AMERIKANAC STATUSOM USIJAO DRUŠTVENE MREŽE: Napao svoju vladu zbog Novaka Đokovića

Tenis -

Američka teniska federacija donela je nedavno odluku da ruski i beloruski teniseri mogu da nastupe na predstojećem US openu.

Time je ispravljena velika nepravda koju je uveo Vimbldon. Međutim, sada u prvi plan izbija nepravda prema Novaku Đokoviću. Srpski teniser, prema trenutnim pravilima, nema pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države, i samim tim pravo nastupa na turniru u Njujorku!

Novak se prema tamošnjem zakonu vodi kao “nevakcinisani stranac” i zbog toga mu nije dozvoljen ulaz, što bi moglo da se zaobiđe posebnim izuzećem. Međutim, Teniski savez SAD (USTA), po čijim okriljem je US open, neće da traži izuzeće od vlasti za Srbina, objavio je “Njujork Tajms”.

- Pratićemo regulative vlade i CDC-a - rekao je izvršni direktor USTA Lu Šer.

Zbog ovakve situacije reagovao je američki teniser Tenis Sandgren.

- Prilično je sramno što se Teniski savez SAD (USTA) neće boriti za izuzeće Novaku. Nije ni iznenađenje što Vlada SAD nije promenila zastarela pravila. Ja mogu da igram, a on ne može? Smešno - napisao je Sandgren.

Sandgren je, pored Đokovića, jedan od retkih tenisera koji se javno deklarisao da nije vakcinisan od korona virusa. Ostaje nada da će američke vlasti u narednom periodu promeniti politiku za ulazak nevakcinisanih stranaca, ili da će Teniski savez ove zemlje pokušati da napravi izuzetan za Đokovića.

Podsetimo, ovogodišnji US open igra se od 29. avgusta a trenutno treći teniser sveta brani finale.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track