NOVAKOVA OPREMA ZA VIMBLDON VREDI KAO PLATA LEKARA U SRBIJI: Ako želite da se obučete kao Đoković moraćete da ODREŠITE KESU
Foto: Profimedia

KAO NOLE

NOVAKOVA OPREMA ZA VIMBLDON VREDI KAO PLATA LEKARA U SRBIJI: Ako želite da se obučete kao Đoković moraćete da ODREŠITE KESU

Tenis -

Nova oprema za prestižni grend slem turnir u Londonu u kojoj će nastupati srpski teniser uopšte nije jeftina.

Novak Ðoković je već u Londonu, danas će odigrati i prvi meč na egzibicionom turniru kao pripremu za Vimbldon.

I dok Noletovi najvijači jedva čekaju da ga vide na čuvenoj travi Ol Ingland klaba, poznato je i u kakvoj će se opremi Srbin pojaviti na prestižnom teniskom turniru.

Novak sarađuje sa nekoliko vrhunskih proizvođača opreme koji za svaki veliki turnir izbacuju novu liniju njegovih brendiranih stvari. „Lakost“ je zadužen za odeću, „Asiks“ za patike, a već dugi niz godina Novak upotrebljava „hed“ rekete. Naravno, tradicija je da se u Vimbldonu igra u potpuno beloj opremi, pa je malo prostora za varijacije dizajnera. Ovaj običaj datira od samog početaka turnira, a prvi je odigran još 1877. Smatralo se da je bela boja idealna za odeću jer se na njoj najmanje primećuje znojenje, a i u velikoj meri odbija UV zrake, što prija učesnicima kada se bore po sunčanom vremenu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Mnogi teniseri, profesionalci i amateri, koriste opremu sa znakom Novaka Ðokovića. Ukoliko biste baš želeli da na terenu izgledate kao on na Vimbldonu, otkrivamo koliko biste novca trebalo da potrošite.

Počećemo od čuvene polo majice u kojoj će Novak nastupati u Londonu, ona je i sada bela, sa tankim zelenim linijama. Radi se o modelu „solid tehnikal pro“ od specijalnih materijala i ona košta oko 100 evra, doduše, možda možete da naletite i na neki popust.

Šorc je nešto jeftiniji i on može da se nabavi za nekih 80 evra. Bele znojnice su 11 evra svaka, a čarape oko 15. Posle igre, ako duva vetar, valja se utopliti, a za to služi tanka jakna od oko 150 evra.

Prelazimo na patike, i to „Asiksov“ model „gel revolušn 7 novak“, bele sa tankim zelenim linijama, čija cena je oko 150 evra.

I na kraju ono najvažnije - reket! Situacija je tu interesantna jer ne možete da kupite „hed“ reket s kojim Nole osvaja turnire. U pitanju je „PT113B“, koji je fabrički ofarban da liči na „grafin 360 spid pro“. U svakom slučaju, moraćete da izdvojite dodatnih 200 evra. A reket i ostale stvari treba strpati u torbu, a „Hedova“ „vimbldon novak đoković“ iz vašeg novčanika izvući će još oko 100 evra.

To je sve ukupno negde oko 850 evra, što je, na primer, plata jednog lekara u našoj zemlji.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Zagrevanje na travi

Danas protiv Ože-Alijasima

Novak će pre Vimbldona učestvovati na egzibicionom turniru „Ðorđo Armani klasik“, na kojem će odigrati dva meča.

Kako stvari stoje, saznao je ko mu je jedan od rivala, pa će tako danas igrati protiv Feliksa Ože-Alijasima oko 17 časova po srednjoevropskom vremenu.

Ðoković će drugi meč odigrati u petak na terenima Harlingem klaba, a još uvek nije poznato ko će mu biti protivnik.

(Kurir sport/Predrag Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track