NENAD ZIMONJIĆ I JELENA JANKOVIĆ IGRAJU NA VIMBLDONU: Odavno su završili karijere, ali vraćaju se na grend slem koji su osvajali!
Foto: Profimedia

NA MESTU USPEHA

NENAD ZIMONJIĆ I JELENA JANKOVIĆ IGRAJU NA VIMBLDONU: Odavno su završili karijere, ali vraćaju se na grend slem koji su osvajali!

Tenis -

Nenad Zimonjić je jedan od najboljih dubl igrača svih vremena, a uskoro će se vratiti na veliku scenu.

On će igrati na Vimbldonu i to na turniru legendi u miks dublu, a za partnerku će imati Francuskinju Marion Bartoli.

„Igraću na Vimbldonu na turniru za legende. Velika je čast, mali broj igrača bude pozvan. Radujem se da ću ponovo biti tamo. Dve godine nije bilo tog događaja, igraću u miks dublu sa Marion Bartoli. Biće to mnogo lepo iskustvo, poslednji put sam bio 2017. godine. Ovo će biti prvi put nakon operacije 2018. godine da ću igrati na travi, na omiljenom turniru. Sa nestrpljenjem očekujem“, potvrdio je Zimonjić za "Sputnjik".

Nenad Zimonjić
foto: Starsport©

Pre nego što je otišao u igračku penziju, Zimonjić je postao selektor Dejvis kup tima Srbije, a karijeru je završio 2020. godine.

Zanimljivo je da će na istom turniru igrati i Jelena Janković, nekadašnja broj jedan sa VTA liste.

Jelena je tokom karijere osvojila 15 trofeja, a od nagrada sa turnira je zaradila blizu 20.000.000 dolara. Svoje poslednje zvanične mečeve odigrala je na US Openu 2017. godine.

Jelena Janković
foto: Reuters

Na turniru legendi ona će igrati u paru sa Poljakinjom, Agnješkom Radvanjskom.

Zimonjić sa Vimbldona ima tri titule. Do dve je stigao sa Danijelom Nestorom 2008. i 2009. godine, a slavio je i u miks dublu sa Samantom Stosur 2014. godine.

Titulom u mešovitom dublu može da se pohvali i Jelena Janković koja je šampion postala 2007. godine sa Džejmijem Marejom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track