ČUVAJTE SE NADALA! Cicipas: Rafa je još opasniji kada se čini da ima probleme
Foto: EPA

upozorio

ČUVAJTE SE NADALA! Cicipas: Rafa je još opasniji kada se čini da ima probleme

Tenis -

Šesti teniser sveta Stefanos Cicipas izjavio je danas da treba biti oprezan kada se govori o šansama Rafaela Nadala na Vimbldonu, pošto španski igrač može biti "još opasniji", kada ima fizičkih problema

"Navikli smo da gledamo Rafu kako osvaja grend slem titule ili turnire, čak i kada se čini da nije sposoban da igra. Mislim da su to trenuci kada njegovi protivnici moraju da budu najpažljiviji. Kada kaže da ne može da igra i da ima problema sa stopalima, mislim da je samo opasniji", rekao je Cicipas na konferenciji za medije.

Nadal, četvrti teniser na ATP listi je početkom juna osvojio rekordnu 22. grend slem titulu pobedom u finalu Rolan Garosa nad Norvežaninom Kasperom Rudom, uprkos bolovima u stopalu koje je imao tokom turnira.

"Imam veliko poštovanje za ono što je uradio na Rolan Garosu, s obzirom na stanje stopala. Kao da je igrao sa slomljenim stopalom", rekao je grčki teniser, koji je istakao da 36-godišnji teniser ostavlja utisak da je gotovo "besmrtan".

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

Cicipas se nalazi u delu žreba zajedno sa Nadalom na Vimbldonu, a svoj prvi meč Grk igra u utorak protiv švajcarskog kvalifikanta Aleksandera Ričarda.

Prošle godine Cicipas je u prvom kolu londonskog grend slema poražen od Amerikanca Frensisa Tijafoa.

"Pokušavao sam da igram na travi kao na šljaci, što je bila velika greška. Nisam odigrao nijedan meč pre Vimbldona... Sve to nije imalo smisla", zaključio je Cicipas.

Grčki teniser je u subotu osvojio prvu titulu u karijeri na travi, pošto je u finalu turnira na Majorki pobedio domaćeg igrača Roberta Bautistu Aguta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track