ĐOKOVIĆ JE JEDINI NA SVETU: Novak pobedom nad Kvonom ispisao ISTORIJU tenisa! NIKO NIKAD KAO ON!
Foto: Profimedia

Podvig

ĐOKOVIĆ JE JEDINI NA SVETU: Novak pobedom nad Kvonom ispisao ISTORIJU tenisa! NIKO NIKAD KAO ON!

Tenis -

ĐOKOVIĆU JE JEDINI NA SVETU: Novak pobedom nad Kvonom ispisao ISTORIJU tenisa!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da se nije osećao dovoljno konforno na startu Vimbldona.

Novak je pobedio Korejca Kvona sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4) u prvom kolu ovog prestižnog grend slema, a posle meča je izjavio.

-Rekao sam nekoliko puta ovo, ali ovaj teren je nešto posebno za mene. Sanjao sam da igram na njemu. Svi moji snovi iz detinjstva su se ostvarili. Čast i zadovoljstvo je vratiti se na Centralni teren Vimbldona. Čestitam Kvonu, igrao je jako kvalitetno. Početak turnira je uvek nezgodan. Nisam imao turnire i mečeve pre Vimbldona i osećate se manje konforno nego što bi želeli. Pogotovo kada igrate protiv kvalitetnog igrača kao što je Kvon. Nije bilo lako da uzmem kontrolu nad poenima. Pomoglo je kada sam spasao brejk loptu u trećem setu. U ovakvom meču jedan poen može da presudi.

Đoković je ovom pobedom postao prvi igrač u istoriji tenisa, bilo da je muška ili ženska konkurencija, koji je ostvario najmanje 80 pobeda na svakom od četiri grend slema. Prethodno je Đoković tu brojku ostvario na Australijan openu, Rolan Garosu i US openu.

-Ovaj sport mi je dao sve, mnogo dugujem ovom sportu. Mnogo ga i dalje volim celim srcem. Uvek pokušavam da igram najbolji tenis na Grend slemovima. Šta da kažem, 80, hajde sada da napadamo stotku.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Jugoslav Karić čestitao rođendan Jeleni Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track