NOVAK ĐOKOVIĆ NAJAVIO ŽESTOKO FINALE VIMBLDONA: Protiv Kirjosa će biti vatromet emocija
Foto: EPA/NEIL HALL

Nole igra za sedmi trofej na Vimbldonu

NOVAK ĐOKOVIĆ NAJAVIO ŽESTOKO FINALE VIMBLDONA: Protiv Kirjosa će biti vatromet emocija

Tenis -

Novak Đoković će u nedelju od 15 časova protiv Nika Kirjosa pokušati da osvoji sedmu titulu na Vimbldonu, a svoju 21. na grend slem turnirima.

Do tog meča Novak je stigao trijumfom nad Britancem Kameronom Norijem u polufinalu sa 3:1.

- Nisam baš dobro počeo, bio je bolji u prvom setu. Polufinale grend slema, imao sam u prošlosti mnogo takvih mečeva ali nije lako izaći na teren. Mnogo je pritiska i očekivanja. Kameron nije imao mnogo da izgubi. Igrao je kod kuće i to nije lako, on je sjajan igrač i želim mu mnogo sreće.

Na šaljivu konstataciju voditelja da je od trenutka kada je stavio kačket preokrenuo meč u svoju korist, Đoković je rekao.

- Ponekad su stvari tako jednostavne, ponekad ne. Bio sam malo stegnut na početku, nisam tako lako zamahivao. Imao sam malo sreće u drugom setu da napravim brejk na 4:3, poklonio mi je na neki način taj gem i tada je momentum prešao na moju stranu.

Đoković je ulaskom u finale postavio rekord. Do sada je učestvovao na 68 grend slem turnira, a ovo je njegovo 32. finale. Ima jedno više finale u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Hvala na čestitkama. Ali, posao još nije završen - rekao je uz osmeh Đoković.

Sa druge strane u nedelju će stajati Nik Kirjos. Njih dvojica imaju burnu prošlost, Australijanac je često prozivao Đokovića, ali ga i branio zimus tokom poznatih dešavanja oko Australijan opena.

- Jedno je sigurno, biće mnogo vatrometa emocije. Njegovo prvo grend slem finale, biće mnogo uzbuđen, nema mnogo da izgubi. Mnogo je snage u njegovim udarcima. Nismo igrali neko vreme, nisam uzeo set protiv njega. Nadam se da će sada biti drugačije. To je novo finale za mene ovde, na turniru koje toliko volim. Iskustvo ide na moju stranu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track