NAVIJAMO ZA ĐOKOVIĆA SVIM SRCEM! Hrvatski teniseri uglas STALI UZ NOVAKA: Za dobrobit tenisa hoćemo Noletovu pobedu!
Foto: Printscreen/Sportklub

PRIJATELJI

NAVIJAMO ZA ĐOKOVIĆA SVIM SRCEM! Hrvatski teniseri uglas STALI UZ NOVAKA: Za dobrobit tenisa hoćemo Noletovu pobedu!

Tenis -

Novak Đoković i Nik Kirjos od 15 časova igraju finale Vimbldona, a očekivano, hrvatski teniseri navijaće za kolegu iz Srbije.

Mate Pavić i Nikola Mektić, jedan od najboljih dublova na svetu, ostao je bez titule na Vimbldonu pošto je u finalu poražen od para Metju Ebden - Maks Pursel u pet setova.

Hrvatski teniseri su tako propustili šansu da odbrane titulu osvojenu prošle godine, ali će navijati da svog prijatelja Đoković da uspe u tome, odnosno osvoji četvrtu uzastopnu titulu na Vimbldonu.

"Navijaćemo za Đokovića. Nadajmo se da neće biti dvostruka titula za Australijance na muškom turniru. Barem se ja nadam", rekao je Mektić uz osmeh, na šta se njegov kolega nadovezao:

"Ma, naravno da navijamo za Noleta svim srcem. I za dobrobit tenisa uopšte se nadam da će to Nole da osvoji trofej!, zaključio je Pavić.

Novak Đoković, Mate Pavić, Nikola Mektić
foto: Novak tenis centar

Oni su teško prihvatili poraz u finalu od para iz Australije.

"Sasvim sigurno da smo imali šansu, imali smo brejk u petom setu. Naravno da smo tužni. Bili smo jako blizu i da ne uzmemo nikakve okolnost i naravno da smo pokolebani. Bio je čist brejk s njihove strane, i onda smo još propustili 15-40. Ne znam što se dogodilo. Lopta je bila toliko blizu mreži da je obojica nismo uspjeli stisnut i obojica smo se našli u toj poziciji. Ne znam da li bi ju nazvao greškom ali jednostavno 'nebo nas nije pogledalo' u takvim nekim situacijama. Ne verujem da i drugi put ne bismo zadržali servis. Ne možemo reći da smo nešto bili loši, zato je jako teško", rekao je Mektić za hrvatski “Sport klub”.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track