MA, FANTASTIČNO! ĐOKOVIĆ NE OSTAJE NA SEDMOM MESTU! Novaka i bez igre čeka NAPREDAK, evo kako će da se približi PRVOJ POZICIJI!
Foto: Profimedia

LEPO!

MA, FANTASTIČNO! ĐOKOVIĆ NE OSTAJE NA SEDMOM MESTU! Novaka i bez igre čeka NAPREDAK, evo kako će da se približi PRVOJ POZICIJI!

Tenis -

Srpski teniser, Novak Đoković, ostao je na sedmoj poziciji ATP liste, ali već naredne nedelje doći će do promena u vrhu.

Zbog dobro poznatih nepovoljnih situacija koje su uticale na Đokovića, srpski teniser je pao sa prvog na sedmo mesto ATP liste gde će provesti i nedelju koja je počela.

Ukidanje vize u Australiji, pa ukidanje bodova na Vimbldonu, dovelo je do toga da Srbin, barem za sada, ostane na 373. nedelja na liderskoj poziciji.

U aktuelnoj nedelji Novak ima 4.770 bodova, a u narednoj će imati isto toliko, što znači da ga čeka napredak.

Na sajtu specijalizovanog portala, "live-tennis.eu", može da se vidi kako će da izgleda tabela sledeće nedelje, a na njoj će Đoković imati 85 bodova više od Kaspera Ruda koji gubi bodove osvojene pre godinu dana.

Dakle, Novak će biti šesti na planeti, sa 115 bodova manje od mladog Karlosa Alkaraza koji je postao najmlađi peti teniser sveta još otkako je na tom mestu bio njegov zemljak, Rafael Nadal 2005. godine.

Đoković i Alkaraz
Đoković i Alkarazfoto: EPA/Juanjo Martin

Svetu tenisa predstoji važan period koji bi mogao bitno da utiče na trku za konačnog grend slem rekordera.

Osim što je Đoković blizu apsolutnog teniskog rekorda, odnosno učinka Štefi Graf od 377 nedelja na teniskom vrhu, borba za najviše grend slem trofeja još uvek traje, a ukoliko se dogodi malo čudo i srpski teniser dobije priliku da zaigra na Ju Es Openu, imao bi i šansu da se izjednači sa Rafaelom Nadalu koji trenutno ima prednost sa 22 najvažnije titule.

Najveći turniri su prioritet kod našeg asa, ali svakako da bismo svi voleli da ga još jednom vidimo na liderskoj poziciji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track