10:32

OVO SE NEĆE SVIDETI NAŠOJ JAVNOSTI Rašević o predstojećem US OPENU: Novak Đoković je ovo sve sam ustalasao

sportske teme

OVO SE NEĆE SVIDETI NAŠOJ JAVNOSTI Rašević o predstojećem US OPENU: Novak Đoković je ovo sve sam ustalasao (VIDEO)

Tenis -

Novaku se ne piše dobro ako se nešto radikalno ne promeni,rekao je novinar Kurira Milan Rašević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Za 22 sezone od 2000. godine pa do Tokija, vaterpolisti Srbije doneli su 22 medalje sa najvećih takmičenja.Činjenica je da je ovo i najbolja generacija u istoriji srpskog sporta,da li i jedna od najboljih u istoriji svetskog sporta? Vidimo da i mladi vaterpolisti kucaju na vrata i A tima. Da li to pokazuje da Srbija ima odličnu školu, ceo sistem funkcioniše dobro jer je struktura postavljana kako treba i rezultati ne izostaju.

Vaterpolo
foto: Profimedia

Gost glavne urednice jutarnjeg programa Snežane Petrović na Kurir televiziji bio je Milan Rašević, urednik na portalu "Kurir.rs".

Miklan Rašević
foto: Kurir televizija

VATERPOLO

- U sportu postoji čuvena floskula - smena generacija. Ovde se stvarno dogodila smena generacija, kada su otišli prvo Gocić i još par igrača, a onda je za njima otišla cela prva postava. Ne postoji taj Hudini koji bi mogao da napravi kontinuitet, pogotovo ne u sportu koji se u 21. veku, jednostavno - osamostalio. Nekada je košarka parirala vaterpolu sa uspesima, ostaje vaterpolo usamljen. Imali smo generaciju koju ćemo verovatno dobiti za 30-ak godina ponovo. Možda, jer je to bilo stvarno sjajan skup momaka. Ovi momci koji su ih nasledili imaju nezavidnu ulogu - rekao je Milan Rašević.

Miklan Rašević
foto: Kurir televizija

FUDBAL

Fudbaleri Crvene Zvezde 3. avgusta u Beogradu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraju protiv jermenskog Pjunika koji je eliminisao Didelanž rezultatom 4:2 .

- I pre nekog vremena sam rekao da je Crvena Zvezda apsolutni favorit. E sad, dolazi tim iz Jermenije. Zvezda je u doba korone igrala baraž za ligu Evrope, baš protiv jednog jermenskog tima - Ararata. I bilo je "povuci-potegni" - rekao je Rašević.

Miklan Rašević
foto: Kurir televizija

TENIS

Peticiju da Novak Đoković zaigra na US openu potpisale su na desetine hiljada ljudi,a Srbi u Sajedinjenim državama povukli su još konkretnije poteze.

Vremena za veliku promenu ima sve manje, pa su Srbi iz Amerike odlučili da pošalju pismo predsedniku Džozefu Bajdenu.Nebojša Jovanović, vlasnik kompanije "Sport menadžment", odlučio je uz konsultacije sa Srpsko-američkom glasačkom alijansom da pokrene političku inicijativu da se Novaku Đokoviću omogući dolazak u Njujork, navodi "Srpski Radio Čikago".

Novak Đoković, Džo Bajden
foto: Profimedia, EPA-EFE/CLEMENS BILAN

- Kada se priča o Novaku Đokoviću treba da se priča sa velikim poštovanjem jer je čovek ekstraordinaran u svakom pogledu. Ono na šta naša javnost nije spremna, a i moje mišljenje im se neće svideti, to je da je Novak ovo sam ustalasao, odbijanjem da se vakciniše. Podržavam ideju naših ljudi da mu se na svaki mogući način pomogne, verujem da će i naše Ministarstvo spoljnih poslova uputiti neku notu. Što se tiče ATP liste - to se zna, ispada iz top 20 - rekao je Milan Rašević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:16

NOVAK I DALJE IMA ŠANSE DA ZAIGRA NA US OPENU! Brajović za Kurir TV: Republikanci su na njegovoj strani, SVE U RUKAMA ORGANIZATORA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track