BRITANCI RAZAPINJU MLADU ŠAMPIONKU! Ema Radukanu uzela RUSA za trenera i zbog toga PROLAZI KROZ PAKAO! Političari BLJUJU VATRU!
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

nestvaran pritisak

BRITANCI RAZAPINJU MLADU ŠAMPIONKU! Ema Radukanu uzela RUSA za trenera i zbog toga PROLAZI KROZ PAKAO! Političari BLJUJU VATRU!

Tenis -

Najbolja britanska teniserka i bivša šampionka US opena, Ema Radukanu, našla se na žestokom udaru javnosti na Ostvru zbog izbora novog trenera.

Ema je nedavno ozvaničila saradnju sa ruskim trenerom Dmitrijem Tursunovim i zbog toga trpi neviđen pritisak. Besni britanci na sve moguće načine pokušavaju da spreče tu saradnju.

Nakon nestvarnog bljeska u Njujorku i osvjanja titule na US openu, usledio je veliki pad u karijeri ove 19-godišnjakinje. Ema nije uspevala da pronađe svoju igru, često je menjala trenere, ali rezultata nije bilo. Pred start sezone na betonu odlučila je da angažuje Rusa Tursunova, koji je imao sjajne rezultate sa Anet Kontavejt, trenutno drugom teniserkom sveta.

Dmitrij Tursunov
foto: Profimedia

Međutim, njena odluka razbesnela je Britance.

Đulijan Najt, šef parlamentarne komisije za kulturu, medije i sport pozvao je Teniski savez Velike Britanije da reaguje na "iritantnu" odluku mlade teniserke.

"Iritantno je videti ruskog trenera da trenira najbolju britansku teniserku. Nadam se da će Savez savetovati Emu koji je najbolji izbor za nju" poručio je Najt.

Zastupnik laburista Kris Brajant takođe je komentarisao Eminu odluku.

"Kremlj će ovu odluku iskoristiti za svoju propagandu, kao pokazatelj da Britanija nije toliko zabrinuta zbog rata u Ukrajini. Bila bi šteta da Ema nastavi s ovom idejom, tražim od nje da preispita i osudi Putinov varvarski rat", rekao je Brajant za "Telegraf".

Ema od osvajanja titule na US openu nije imala značajniji rezultat na turnirima. Ove sezone zabeležila je devet pobeda i čak 12 poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track