DA LI BI OVO VAŽILO ZA ĐOKOVIĆA? Novaka DEPORTOVALI u januaru, a NEVAKCINISANI Amerikanac dobrodošao u Australiju!
Foto: Shutterstock, AP Mark Baker

SAD VAKCINA NIJE PROBLEM

DA LI BI OVO VAŽILO ZA ĐOKOVIĆA? Novaka DEPORTOVALI u januaru, a NEVAKCINISANI Amerikanac dobrodošao u Australiju!

Tenis -

Svega šest meseci je prošlo skandalozne deportacije najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića iz Melburna, a Australija je donela još jednu vrlo zanimljivu odluku.

Naime nevakcinisani američki plivač Majkla Endrju, moći da otputuje u Sidnej na ovonedeljni duel u bazenu između SAD i Australije, što je potpuno šokantna vest nakon fijaska u kojem su učestvovali Đoković i tamošnja vlada.

Srbin je deportovan iz Australije u januaru, pošto je ministar za migracije Aleks Hok procenio da "promoviše antivakserski pokret. Đokoviću je prethodno odobreno izuzeće od obavezne vakcinacije.

Međutim, promene u kovid protokolima koja se odnose na ulazak u Australiju su se u međuvremenu promenila. Ni dokaz o vakcinaciji, niti negativni test, nisu potrebni za ulazak, ali su maske za lice i dalje obavezne na međunarodnim letovima.

Majkl Endru
foto: Profimedia

Endrju je jedan od petorice olimpijaca iz Tokija koji bi trebalo da nastupa za američki tim, i otkrio je da je dobijao pretnje smrću zbog svog stava prema kovidu.

- Žalosno je i tužno što je to postalo političko pitanje. Imamo slobodu da sami odlučujemo šta želimo. Ja sam tu da plivam što je brže moguće - rekao je Amerikanac.

Podsećamo, Đoković i dalje nije primio vakcinu protiv virusa korona zbog čega će verovatno propustiti US open. Inostranim državljanima i dalje nije dozvoljen ulazak u SAD bez potvrde o vakcinacije. Iako nadležne institucije najavljuju ublažavanje mera, ovo pravilo se još nije promenilo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track