SRPKINJA IZNENADILA NA US OPENU: Aleksandra Krunić izbacila Grend slem šampionku - blizu je izjednačenja svog NAJBOLJEG rezultata
Foto: Profimedia

VELIKI PREOKRET

SRPKINJA IZNENADILA NA US OPENU: Aleksandra Krunić izbacila Grend slem šampionku - blizu je izjednačenja svog NAJBOLJEG rezultata

Tenis -

Srpska teniserka Aleksandra Krunić napravila je iznenađenje u drugom kolu US opena, pobedom nad češkom teniserkom Barborom Krejčikovom, 23. teniserkom sveta i osvajačicom Rolan Garosa iz 2021. godine.

Nakon izgubljenog prvog seta, Krunićeva je drastično podigla nivo igre, te okrenula meč u svoju korist. Na kraju je bilo po setovima 2:6 6:4 6:2, nakon sat i 52 minuta igre.

U trećem kolu sastaće se sa ruskinjom Ljudmilom Samsonovom, 36. igračicom na WTA listi, koja je prethodno eliminisala Lejlu Fernandes (6:3 7:6), a taj meč na programu je u petak.

U prvom setu Krejčikova je napravila rani brejk i veoma brzo stigla i do rezultata 5:1. Prvi brejk srpske teniserke viđen je u sedmom gemu, ali odmah nakon toga ponovo gubi svoj servis za kraj prvog seta.

Barbora Krejčikova
foto: Profimedia

U drugom setu Aleksandra je počela da igra brže i sigurnije, uz dva sigurna gema na svoj servis. U petom gemu došla je do brejka, povela sa 3:2 i tu prednost je zadržala do kraja seta za konačnih 6:4.

Odlučujući set srpska teniserka odigrala je maestralno, uz čak tri napravljena brejka nakon jednog izgubljenog servisa. Na kraju je bilo 6:2, te će tako Srbija u ženskoj konkurenciji imati predstavnika u trećem kolu US Opena.

Krunićeva je ovim plasmanom u treće kolo US opena osigurala napredak na WTA listi od dvadesetak mesta (trenutno je na poziciji 96), a plasmanom u četvrto kolo izjednačila bi svoj najbolji rezultat na US openu iz 2014. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track