ŠPANSKA SENZACIJA POSLE MARATONA IZBORILA FINALE US OPENA: Karlos Alkaraz slomio miljenika domaće publike - sledi duel ZA ISTORIJU
Foto: EPA/BRIAN HIRSCHFELD

US OPEN

ŠPANSKA SENZACIJA POSLE MARATONA IZBORILA FINALE US OPENA: Karlos Alkaraz slomio miljenika domaće publike - sledi duel ZA ISTORIJU

Tenis -

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je američkog igrača Frensisa Tijafoa sa 6:7, 6:3, 6:1, 6:7, 6:3 i plasirao se u svoje prvo Grend slem finale.

Alakaraz se tako pridružio Pitu Samprasu i postao je drugi tinejdžer u Open Eri koji će igrati finale u Njujorku. Tamo će ga čekati Norvežanin Kasper Rud i pobednik tog meča postaće i prvi na ATP listi.

Amerikanac Frensis Tijafo, dželat Rafaela Nadala u osmini finala, odigrao je junački dva seta, nošen podrškom domaće publike koju nije uspeo da obraduje.

Brz, jak, skoncentiran Španac je malo po malo mleo protivnika i ispisao novu istoriju Grend slema u Njujorku.

Karlos Alkaraz
foto: EPA/JUSTIN LANE

"U polufinalu Grend slema moraš da se boriš, da daš sve od sebe. Nije bitno da li se borimo pet ili šest sati. I Frensis je dao sve od sebe. Ovo je neverovatno", rekao je Alkaraz posle polufinala.

Ukoliko osvoji trofej u Njujorku Karlos Alkaraz će postati najmlađi broj jedan u istoriji svetskog tenisa.

Španac je u maju napunio 19 godina, dok je trenutni rekorder legendarni Australijanac Lejton Hjuit, kome je bilo 20 godina, osam meseci i 26 dana kada je poneo epitet najboljeg igrača sveta.

Finale je na programu u nedelju od 22.00 sata po srednjoevropskom vremenu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track