NOVAK DOBIO BISTU U AMERICI: Neverovatno priznanje za Đokovića!
Foto: EPA/Andrej Cukić

veliko priznanje

NOVAK DOBIO BISTU U AMERICI: Neverovatno priznanje za Đokovića!

Tenis -

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Novak Đoković, dobio je bistu u Americi! Na njoj će biti ispisane moćne Novakove reči za NATO i bombardovanje Novak je sada u društvu velikana nauke: Nikole Tesle, Milutina Milankovića, Mileve Marić...

Novak Đoković
foto: Arhiva TNF iz Filadelfije

Čuvenu Srpsku kulturnu baštu u Klivlendu, u američkoj državi Ohajo, od 11. septembra 2022. krasiće novootkrivena bista Novaka Đokovića.

Novak će biti prvi srpski sportista u ovoj bašti u kojoj se od 2008. godine nalaze biste naših čuvenih naučnika, književnika, slikara, vladara... Nikole Tesle, Milutina Milankovića, Mileve Marić, Mihajla Pupina, Jovana Dučića, Desanke Maksimović, Nadežde Petrović, Petra I Karađorđevića i mnogih drugih.

Bista Novaka Đokovića rad je vajara Bojana Mikulića iz Banjaluke, a otkriće je Aleksandar Aleks Mačeski, počasni konzul Srbije u Klivlendu, čovek koji je najzaslužniji što uopšte postoji Srpska kulturna bašta u Americi.

Kako je Novaku Đokoviću zabranjeno da učestvuje na turniru US Open, Teslina naučna fondacija (TNF) iz Filadelfije je odlučila da se Novak Đoković, najpoznatiji Srbin u svetu, 11. septembra kada se igra finale ovog turnira, ipak simbolično nađe u Americi. Zato je baš ovaj dan odabran za otkrivanje Novakove biste u Srpskoj kulturnoj bašti na tlu Obećane zemlje i to u 14 časova po lokalnom vremenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track