ŠOK! MEDVEDEV PREDAO MEČ ĐOKOVIĆU! Neverovatna situacija u polufinalu, Novak u neverici gledao Rusa
Foto: Profimedia

ASTANA

ŠOK! MEDVEDEV PREDAO MEČ ĐOKOVIĆU! Neverovatna situacija u polufinalu, Novak u neverici gledao Rusa

Tenis -

Srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u finale turnira u Astani posle neverovatnog meča protiv Danila Medvedeva.

Ruski teniser je šokirao sve prisutne, pa i samog Novaka odlukom da preda meč nakon što je srpski teniser osvojio drugi set posle velike borbe.

Nakon neverovatnog tenisa u dva seta potpuno neočekivano je Medvedev prišao mreži i čestitao Novaku.

Kada je reč o meču, publika je imala priliku da gleda neverovatan meč.

Medvedev je servirao i igrao vrhunski, u prvom setu je iskorisio slabe procente Novaka. Srbin je slabo pogađao prvi servis, a loš je bio na drugom servisu, što je Rus iskoristio da stigne do prednosti u setovima.

I u nastavku je viđena velika borba. Đoković je imao brejk loptu u drugom gemu, ali nije uspeo da je iskoristi, a kako je set išao ka kraju teniseri su bili sigurniji na svom servisu.

Odluka je pala u taj-brejku koji je podignut na još jedan nivo iznad tenisa koji je prikazan do tog momenta.

Kada je Đoković uspeo da osvoji set usledilo je veliko slavlje, a zatim momenti zbunjenosti kada je stigao do mreže gde ga je zaustavio Medvedev.

U finalu će Đoković igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

Đoković - Medvedev 4:6, 7:6 (8:6)

Tok meča

Kraj meča! Medvedev je predao meč nakon taj-brejka u drugom setu!

II set:

Taj-brejk:

8:6 - Đoković je osvojio set!

7:6 - Nova set lopta za Novaka.

6:6 - Neverovatan taj-brejk.

6:5 - Mini brejk! Set lopta i servis za Đokovića!

5:5 - Velika napetost.

5:4 - Vratio je mini brejk Medvedev i sada će on imati dva servisa.

5:3 - Đokoviću dva poena fale za osvajanje seta, a ima još jedan servis.

4:3 - Još jedan poen Rusa. Sada je Novak na servisu.

4:2 - Prekida Medvedev seriju od četiri uzastopna poena za rivala.

4:1 - Navijači su oduševljeni tenisom koji gledaju.

3:1 - Prvi poen u taj-brejku koji osvaja teniser koji servira.

2:1 - I opet mini brejk! Odličan tenis i u taj-brejku!

1:1 - Vraća Novak!

0:1 - Mini brejk pravi ruski teniser.

6:6 - Igraće se taj-brejk!

6:5 - Obezbedio je Novak igranje taj-brejka. Bio je siguran u važnom gemu i pritisak sada ide na stanu Medvedeva.

5:5 - U desetom gemu drugog seta Đoković je imao ozbiljnu raspravu sa sudijom u stolici. Srpski teniser se bunio jer je dobio opomenu zbog toga što je lansirao lopticu na tribine nakon izgubljenog poena za 30:15.

Novaku je smetala činjenica da je sudija rekao da ga neće opomenuti, da bi ga potom ipak opomenuo.

Medvedev je nedugo nakon toga osvojio gem.

5:4 - Medvedev će servirati za ostanak u drugom setu nakon što se Novak ozbiljno potrudio da stigne do novog gema, a da pritom ne uđe u igru na razliku.

4:4 - Bez izgubljenog poena gem za Medvedeva, u njemu je stigao do devetog as udarca na meču. Zaista je teško igrati protiv tenisera visokog 198 centimetara koji ovako dobro koristi servis.

4:3 - Popravio je Đoković značajno procenat servisa, ali i osvojenih poena na drugom servisu.

3:3 - Bez šansi je Đoković na servisu Medvedeva. Posle drugog gema u ovom setu, Rus servira previše dobro da bi Novak uopšte razmišljao o šansi za brejk.

3:2 - Naravno da pomaže ako Novak bude imao još ovakvih gemova, odnosno gemova koje osvoji bez velike borbe, a nije takvih bilo puno na ovom meču.

2:2 - Moraće ozbiljno da se namuči Novak da bi stigao do brejka protiv Medvedeva, ukoliko Rusa bude služio servis kao u dostadašnjem toku meča.

2:1 - Svega je bilo u trećem gemu drugog seta, pa čak i servis voleja... Igralo se na razliku, a Đoković je stigao do nove prednosti.

1:1 - Nije lako igrati protiv ovako raspoloženog Medvedeva, ali daleko od toga da Rus nema problema sa Novakom. Stigao je Đoković do brejk lopte na startu drugog seta iako je njegov protivnik pogodio svaki servis u gemu.

1:0 - I drugi set je počeo servisom Srbina, posle nekoliko dugih poena on je pripao Đokoviću.

I set:

4:6 - Kraj seta! Pojačao je Medvedev servis u odnosu na početak meča, a u isto vreme je Đoković imao problem na svom drugom servisu.

Moraće Novak da popravi procenat prvog servisa. U prvom setu je pogodio 52%, a kada na drugom servisu je osvojio tek četiri od 12 poena.

4:5 - Sada i Novak as udarcem završava gem, nije bilo naivno na 30:30, ali srpski teniser je uradio ono što je morao. Sada će Medvedev servirati za osvajanje seta.

3:5 - Napravio je Medvedev prvi duplu servis grešku, ali je zatim odservirao dva asa i stigao na korak od osvajanja prvog seta.

3:4 - Svaki poen teniserima uzima puno snage, igraju se duge i naporne razmene, a u sedmom gemu bolje se snašao ruski teniser.

3:3 - Brejk! Odmah se vraća Đoković i posle nekoliko odličnih poena opet imamo egal.

2:3 - Brejk! Nekoliko grešaka Novaka koji je sada u problemu. Medvedev je stigao do tri vezane brejk lopte, iskoristio je prvu pošto je Đoković poslao bekhendom lopticu u aut.

2:2 - Zanimljiva situacija je viđena u pauzi između trećeg i četvrtog gema, pošto je Đoković promašio poziciju za svoj peškir. Medvedev je došao do "boksa" na kojem teniseri ostavljaju svoje peškire, video je da je njegov deo već zauzet, pa je zbunjeno gledao nekoliko trenutaka, a onda je svoj peškir okačio na ogradu.

To ga nije omelo da uz manje probleme osvoji novi gem.

2:1 - Jedan odličan ritern Medvedeva nije poremetio Đokovića kojeg udarci dobro služe na startu meča.

Poznat je prvi finalista:

1:1 - Uzvraća Rus identično - Novak nijedan poen nije osvojio u gemu u kojem su poeni kretali servisom Medvedeva.

1:0 - Počeo je teniski spektakl i duel dvojice tenisera koji nismo mogli da gledamo još od mastersa u Parizu prošle godine! Prvi na servisu je bio Đoković, a ovakav početak obećava mnogo!

Već je prvi poen doneo veliku borbu, završen je dobrim volej udarcem Đokovića koji je osvojio i prvi gem bez izgubljenog poena.

Uoči meča:

Još od finala Vimbldona pre tri meseca Đoković nije imao ovako jak meč, pošto je od titule na trećem grend slemu igrao samo na turniru u Tel Avivu gde se "prošetao" do trofeja.

Sa druge strane Medvedev je u Astanu došao nakon dva uzastopna poraza, a u Kazahstanu želi da osvoji tek drugu titulu u sezoni u kojoj je prvi put stigao do prvog mesta na ATP listi.

U međusobnim susretima Đoković vodi rezultatom 6:4, a u poslednjih šest duela obojica su pobedili po tri puta.

Rus je trenutno na četvrtoj poziciji, a Novak na sedmoj, ipak, ovo je duel kakav teniski navijači dugo nisu imali, pa ni ne čudi što je pažnja svih fanova belog sporta usmerena ka Kazahstanu.

Obojica su lako stigla do borbe za finale.

Đoković je lako izašao na kraj sa Kristijanom Garinom i Botikom van de Zandšulpom, dok je naišao tek na manje probleme protiv Karena Hačanova, dok je Medvedev razbio Alberta Ramosa Vinjolasa, Emila Rusuvorija i Roberta Bautistu Aguta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track