NOVAK NA ZAVRŠNOM MASTERSU - TO JE NEPRAVEDNO! Britanac žestoko udario na Đokovića zbog odluke ATP: Ovo izgleda malo ČUDNO!
Foto: Profimedia, Shutterstock

sraman udar

NOVAK NA ZAVRŠNOM MASTERSU - TO JE NEPRAVEDNO! Britanac žestoko udario na Đokovića zbog odluke ATP: Ovo izgleda malo ČUDNO!

Tenis -

Brintanski teniser Kameron Nori smatra da nije fer što će srpski teniser Novak Đoković igrati na Završnom mastersu u Torinu.

Britanac je istakao da je način na koji je srpski as izborio mesto na završnom ATP turniru "malo čudan".

Đoković je svoje mesto u Torinu obezbedio tako što je trijufovao na ovogodišnjem Vimbldonu, a Nori smatra da to nije pravedno jer se poeni sa tog turnira nisu računali zbog zabrane učešća teniserima iz Rusije i Belorusije.

"Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi deluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa", rekao je Nori nakon trijumfa nad Kecmanovićem u Parizu, prenosi "Telegraf".

Čitavu situaciju prokomentarisao je i agent Nika Kirjosa, Stjuart Dugi:

"Prvo i najvažnije, Novak zaslužuije da bude u Torinu! Ali čini se proizvoljnim da je on jedini igrač koji ima koristi od nastupa na Vimbldonu", rekao je Dugi za britanske medije.

Nakon bure koja se podigla, stiglo je objašnjenje i iz ATP-a.

"Uklanjanje bodova na ovogodišnjem Vimbldonu urađeno je na osnovu poštenja prema svim igračima i nije se smatralo da su potrebne dalje promene pravila u vezi sa statusom takmičenja. Svaki igrač koji se ove godine takmičio na Vimbldonu i drugim Grend slemovima imao je priliku da se kvalifikuje za Torino prema kvalifikacionom pravilu za GS" poručili su iz krovne teniske organizacije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track