SKANDAL MAJSTOR NERVOZAN PRED FINALE S ĐOKOVIĆEM: Vavrinka mu čitao lekciju, izbacio majku sa stadiona, protiv Novaka želi pobedu!
Foto: EPA/John G. Mabanglo, Instagram/holgerrune

PARIZ

SKANDAL MAJSTOR NERVOZAN PRED FINALE S ĐOKOVIĆEM: Vavrinka mu čitao lekciju, izbacio majku sa stadiona, protiv Novaka želi pobedu!

Tenis -

Novak Đoković je imao samo 16 godina kada je postao profesionalac, bila je to 2003. godina, a tokom iste je rođen njegov današnji protivnik, Holger Rune.

Danac je 29. aprila 2022. proslavio 19. rođendan, a pola godine kasnije u prvom masters finalu pokušaće da pobedi Đokovića i stigne do treće titule u karijeri.

Kako sam priznaje, pred najveći meč u dosadašnjem toku karijere nije mu svejedno, ali veruje da postoji šansa da pobedi Srbina.

"Uvek ste pomalo nervozni kada se radi o finalu, jer ste tako blizu osvajanja turnira. Biće super teško. Kod mene se radi samo o tome kako ću igrati i šta će me dovesti najbliže tome da pobedim", rekao je Rune nakon što je u polufinalu razbio Feliksa Ože-Alijasima.

Kratko je govorio i o incidentu nakon meča sa Stenom Vavrinkom, kada je Švajcarac imao šta da mu poruči.

"Sve je to normalno. Što sam bolji na listi, više pažnje privlačim. To je deo igre. Pokazuje da pobeđujem, da dobijam velike igrače, tako da više ljudi priča o meni", rekao je Rune.

Inače, situacija sa Vavrinkom nije prva kontroverzna u kratkoj karijeri Danca.

Prethodno je u finalu Bazela, gde je izgubio od Feliksa Ože-Alijasima, imao zamerke na odluku sudije Mohameda Lajanija.

"Šta to zaboga radiš? Mora da se šališ. Napraviš tako veliku grešku u finalu i čak si previše ponosan da me sada gledaš? Ponašaš se kao kralj!", govorio je tinejdžer jednom od najboljih sudija.

Na Rolan Garosu se pre toga svađao sa Kasperom Rudom, a onda je u besu viknuo svojoj mami da izađe. Ona je napustila svoje mesto u boksu, a potez mladog Danca je naišao na osude.

"Prvo, nisam rekao mami da ode sa stadiona. Ta poruka je bila upućena drugoj osobi" pravdao se Holger kasnije.

Finalni meč je na programu u nedelju od 15 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track