GDE RODŽER STADE – IVAN NASTAVI! Hrvatski trener ima novi angažman
Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

TENIS

GDE RODŽER STADE – IVAN NASTAVI! Hrvatski trener ima novi angažman

Tenis -

Novi angažman poslednjeg trenera Rodžera FedereraIvan Ljubičić u Teniskoj federaciji Francuske!

Nekadašnji svetski broj 3, osvajač 10 ATP titula, Dejvis Kupa 2005., bronzane medalje na Olimpijadi u Atini u dublu sa Ančićem i poslednji trener Rodžera Federera pre njegovog povlačenja septembra ove godine – Ivan Ljubičić – od danas se ponosi novim angažmanom, i to – ni manje, ni više – nego u Teniskoj federaciji Francuske!

Jedna od najmoćnijih organizacija u “belom sportu”, zadužena i za održavanje Rolan Garosa FFT je danas objavila da je Ljubičić imenovan za predvodnika novoosnovanog projekta “Ambicija 2024”, sa početkom mandata od 15.januara 2023.

Cilj ove organizacije je da ojača selekciju najboljih igrača i igračica uzrasta od 14 godina naviše - u susret Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama 2024 u Parizu. Dragoceno iskustvo, međunarodna prepoznatljivost i uvažavanje i rigorozni pristup treningu i nastupima biće od izuzetnog značaja za tenisere i teniserke u važnom period stasavanja u vrhunske profesionalne takmičare – u nadi da će “pobednički mentalitet” popularnog “Ljube” postati i deo njihovog teniskog karaktera.

Ivan Ljubičić
foto: Reuters

Predsednik Teniske federacije Francuske Žil Moreton je, u objašnjenju medijima za izbor Ljubičića – naglasio da “”je Ljubičić od najranijih dana posedovao “nešto posebno” što oblikuje i upotpunjuje buduće šampione, uvek posvećen detaljima i prepoznatljiv po negovanju “pobedničke kulture” – a istovremeno prepoznat po “zajedničkim vrednostima” sa Federacijom””.

Ljubičić se zahvalio na imenovanju rečima da je “presrećan što se pridružuje Federaciji koja je jedna od vodećih po ulaganju u potencijal mladih” i da je “Francuska uvek bila fantastično plodno tle za nastajanje novih igrača i igračica sa velikim teniskim potencijalom – kojima će njegovo iskustvo biti namenjeno sa ciljem oblikovanja u buduće šampione.”

Naravno, Teniska federacija Francuske je ujedno jedna od najbogatijih od svojih svetskih pandana, pa i nije čudo da je ona – umesto nekih od saveza kojima bi Ljubičić prirodno gravitirao – osmislili i sproveli ovaj koncept. U tom smislu treba posebno vrednovati i saradnju Nikole Pilića sa Teniskim savezom Srbije oko Dejvis Kup reprezentacije naše zemlje – i stvarati ambijent koji će omogućiti da asovi iz Srbije i poreklom sa naših prostora – ali i šire – daju svoj doprinos na razvoju srpskog tenisa od najranijih uzrasta, kako nam se ne bi desilo da aktuelna generacija asova ne dobije svoje naslednike u predvidivoj budućnosti.

Specijalni izveštač Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track