ŠOK! NOVAK OSTAO BEZ ČUDOTVORCA IZ ARGENTINE: Čovek koji mu je trasirao put do poslednje TITULE U AUSTRALIJI napustio tim!
Foto: VEEREN Bestimage Patrick Hamilton Zuma Press Profimedia

novi član

ŠOK! NOVAK OSTAO BEZ ČUDOTVORCA IZ ARGENTINE: Čovek koji mu je trasirao put do poslednje TITULE U AUSTRALIJI napustio tim!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ima novog fizioterapeuta.

Argentinac Ulises Badio napustio je Novakov tim, a njegovo mesto zauzeo je Klaudio Cimalja, prenosi Sport klub.

Ulises je sa Novakom uspešno sarađivao punih pet godina. Najpre je delio zaduženja sa Miljanom Amanovićem, a onda je sam preuzeo brigu o srpskom teniseru.

Sjajni argentinski stručnjak je 2017. godine pomogao Novaku da se oporavi od izuzetno nezgodne povrede ramena i mentalno ga vratio na pobednički put.

Posebno se istakao na Australijan openu 2021. godine, kada je za samo 48 sati napravio čudo i pomogao Novaku da stigne do titule.

Ulises Badio
foto: Instagram

Naime, Novak je u trećem kolu zaradio neugodnu povredu trbušnog mišića i malo je falilo da odustane od borbe. Ipak, zahvaljujući čudesnim metodama opravka sjajnog Argentinca uspeo je da se u velikoj meri oporavi i nastavi turnir.

Ipak, Novak i Badio nisu postigli dogovor o nastavku saradnje, pa je na njegovo mesto stigao Italijan Klaudio Cimalja, koji je prisustvovao prvom treningu srpskog asa u Adelejdu.

Cimalja je provesor na akademiji za osteopatiju u Torinu i priznat fizioterapeut.

Sarađivao je sa Brendonom Nakašimom, Milošem Raonićem i Janikom Sinerom.

Podsetimo, Novak će naredne nedelje nastupiti na ATP turniru u Adelejdu, a onda se seli u Melburn gde od 16. janura kreća u pohod na 10. titulu na Australijan openu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track