ĐOKOVIĆ PREGRMEO JOŠ JEDNOG FRANCUZA: Novak uz malo muke slavio nad Alisom i plasirao se u četvrtfinale Adelejda (VIDEO)
Foto: Peter Mundy/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

ADELEJD

ĐOKOVIĆ PREGRMEO JOŠ JEDNOG FRANCUZA: Novak uz malo muke slavio nad Alisom i plasirao se u četvrtfinale Adelejda (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković slavio je nad Kventinom Alisom sa 7:6, 7:6 i plasirao se u četvrtfinale turnira u Adelejdu.

Srpski teniser je oba seta dobio posle taj-brejka posle dva sata igre.

Nije dobro Đoković počeo ovaj duel, posle ranog izgubljenog brejka Francuz je dobio na samopouzdanju pa je poveo sa velikih 3:0. Međutim, imao je snage samo za toliko. U nastavku je srpski teniser zaigrao daleko bolje, manje grešio i stigao do preokreta i osvojio prvi set.

U drugom setu viđena je rezultatska klackalica do samog kraja, oba tenisera su čuvala svoj servis, pa je i ovaj put odlučivao taj-brejk. Novak je imao više koncentracije, pa je meč priveo kraju u svoju korist.

Novak Đoković
foto: EPA/Matt Turner

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv 18. tenisera sveta Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je pobedio Rusa Romana Safijulina sa 6:4, 6:3.

Novaka od titule u Adelejdu deli još samo par koraka, a nakon ovog turnira, Đoković će se uputiti ka Melburnu gde će od 16. do 29. januara nastupiti na prvom grend slemu sezone, Australijan openu i pokušati da osvoji jubilarnu, desetu titulu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track