POZNATI FRANCUZ UPOZORAVA PRED POČETAK AO: Novak je daleko od njegovog najboljeg nivoa, u Melburnu će mu biti teže nego u Adelejdu
Foto: AP Photo/Aaron Favila

australijan open

POZNATI FRANCUZ UPOZORAVA PRED POČETAK AO: Novak je daleko od njegovog najboljeg nivoa, u Melburnu će mu biti teže nego u Adelejdu

Tenis -

Nekadašnji trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, ističe da je srpski teniser Novak Đoković još uvek daleko od svoje prepoznatljive forme.

- Novak je bez problema osvojio turnir. To zvuči sjajno, još i više ako se ima u vidu da od 2018. godine ima 34 pobede u nizu u Australiji. Ipak, to je još daleko od njegovog najboljeg nivoa - rekao je Muratoglu.

Francuz smatra da će Novaku u Melburnu biti znatno drugačije nego u Adelejdu.

- Bez obzira na neverovatnu podršku publike, njegov nivo igre bio je povezan sa veoma emotivnom situacijom oko povratka u Australiju posle svega što se dešavalo prošle godine. Kako će se osećati na terenu u Melburnu, to ćemo tek da vidimo - ističe Muratoglu.

Podsetimo, najbolji srpski tenier Novak Đoković počinje takmičenje na prvom grend slem turniru u sezoni protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, njih dvojica igraju sutra, a meč neće početi pre 10.30 po srednjoevropskom vremenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track