UZ BOŽJU POMOĆ USPEVAM DA PREBRODIM ZDRAVSTVENE IZAZOVE! Novak otvoreno govorio o povredi: Srećan sam što uopšte mogu da igram!
Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

iskreno

UZ BOŽJU POMOĆ USPEVAM DA PREBRODIM ZDRAVSTVENE IZAZOVE! Novak otvoreno govorio o povredi: Srećan sam što uopšte mogu da igram!

Tenis -

Iz Melburna za Kurir - Vuk Brajović

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nakon plasmana u osminu finala Australijan opena otkrio je da situacija sa povredom zadnje lože uopšte nije dobra.

Srpski as je 15. put u karijeri izborio plasman u osminu finala popularnog Ozi opena, pošto je u tri seta savladao Grigora Dimitrova 7:6, 6:3, 6:4.

Povreda mišića koju vuče još od polufinala turnira u Adelejdu Novaku je zadavala ozbiljne probleme tokom meča. Bilo je evidentno da oseća bol, da se teže kreće i da ne može da igra onako kako bi želeo. Ipak, nije želeo da odustane, savladao je sve prepreke i zasluženo slavio na ovom meču.

Nakon meča Đoković je priznao da mu vera u Boga pomaže da pronađe snagu u teškim momentima.

Naime, na pitanje novinara zašto gleda u nebo nakon svakog trijumfa, Novak je dao zanimljiv odgovor:

"To je nešto lične prirode. Molitva, zahvalnost. Istina je nekad više od toga. Posebno u situacijama kao danas kada osećam da imam Božju pomoć da prebrodim zdravstvene izazove. Tada postajem svestan Božje intervencije u celoj priči", otkrio je Novak.

Nole ne krije da situacija sa povredom nije dobra.

"Počne dobro, a onda nakon jednog pokreta stanje se pogorša. Onda lekovi počnu da deluju, to mi pomogne, nakon toga prođe efekat, pa se bol vrati... To je kao rolerkoster, preživljavam emotivne uspone i padove zbog toga. Pomirio sam se sa tim, srećan sam što uopšte mogu da igram. Kada je počeo turnir, mislio sam da neću moći, ali evo i dalje sam tu", rekao je Novak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track