HEROJ DOMAĆE PUBLIKE NEMA DILEMU: Novak je najveći favorit za osvajanje turnira!
Foto: Justin Goff / Goff Photos / Profimedia

jasno

HEROJ DOMAĆE PUBLIKE NEMA DILEMU: Novak je najveći favorit za osvajanje turnira!

Tenis -

Iz Melburna za Kurir - Vuk Brajović

Heroj domaće publike, a pogotovo one koja vuče korene iz Grčke, Mark Filipusis je vrhunac svoje karijere dosegao učešću u finalu Vimbldona i Ju Es Opena.

Upitan na današnjem tradicionalnom druženju sa medijima , da li mu se čini da bi Novak mogao da, suprotno svim predviđanjima pre početka turnira, izostane iz njegove završnice, Australijski as kaže:

„Po meni, i ovoga puta je Novak najveći favorit za osvajanje turnira i to je stoprocentno tako. Možda je pod stresom zbog situacije sa povredom, ili ako bi mu protivnik u ovom kolu bio Cicipas – ali bih i pored svega viđenog rekao da je spreman da ostvari ono zbog čega je ovde došao“, kaže on.

"Đoković izgleda dobro ove godine u Australiji. Čvrst je, neverovano udara lopticu, dobro se kreće i jedan je od najboljih u tom segmentu na turneji. Videćemo da li će do kraja turnira biti nekih fizičkih problema za Novaka, jer ja ih ne vidim kao ometajući faktor u tolikoj meri (kao drugi). Ako ih ima, krije ih neverovatno dobro,“ zaključak je Filipusisa.

O meču sa de Minorom, Mark kaže:

“Biće ovo fizički veoma zahtevan meć. De Minor će tražiti duge relije, i to je ono što inače radi. Voli da igra defanzivno, ali je isto tako dobar u kontrama. Mislim da će on biti spreman za sve izazove večera i očekujem da će ovo biti veoma zanimljiv meč za gledanje. Sa druge strane, Novak udara dobro, mentalno je spreman za borbu... Kada ste toliko koncentrisani i napeti dok igrate, morate naći i ravnotežu kako biste bili opušteni. Gledao sam poslednji Novakov meč i - bio je zaista veoma dobar. Znam da mu je uvijena noga, ali mislim da, kada su igrani važni poeni, nije imao nikakvih poteškoća sa kretanjem, kao ni poteza koji bi mu uticali na kretanje", završava Filipusis.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track